avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM + PSI la Intrep. Individuala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM + PSI la Intrep. Individuala

Buna ziua, ca forma de organizare sunt I.I in cadrul unui salon de infrumusetare(- eu lucrez -eu sunt patron)- nu am nici un salariat.. Am apelat la serviciile unei pers.(recomandata de cineva) pentru instructajul SSM+PSI- a venit lunar timp de 4 luni pentru instructaj si complectare carnet,. la un moment dat l-am rugat sa vina o data la 2-3 luni(incasa banii dar fara sa primesc factura/chitanta) sau daca tot vine in fiecare luna sa-mi taie chitanta sa ma scad in contabilitate. Nu a mai venit in nici un fel de atunci.#-o
Va rog sa-mi spuneti de cate ori trebuie sa vina pt. instructaj, iar in cazul unui control este luat in considerare instructajul facut de aceasta persoana( pe carnet este doar o semnatura ,si numele pers. care mi-a facut instructajul)?
In momentul de fata sunt in cautarea unei pers. care sa-mi faca instructajul .-vreau sa stiu ce sa cer- ca sa fie bine(cu chitanta- fara chitanta )- daca tot il platesc.:sorry:
Multumesc din suflet pentru ajutor!

=D>
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:26, 9 Februarie 2012
Pentru SSM nu aveti nici o obligatie.Pentru PSI nu ma pronunt pt ca nu stiu. Nu are nici o valoare fisa de instruire SSM pe care o aveti.:oops:

Argumente din Norme Metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare:
ART. 83
Instruirea introductiv-generală se face:
a) la angajarea lucrătorilor definiţi conform art. 5 lit. a) din lege;

Art. 5 lit. a) lucrator - persoana angajata de catre un angajator, potrivit legii, inclusiv studentii, elevii in perioada efectuarii stagiului de practica, precum şi ucenicii şi alti participanti la procesul de munca, cu exceptia persoanelor care presteaza activitati casnice;

Art. 90 alin. (2) Instruirea la locul de muncă se face tuturor lucrătorilor prevăzuţi la art. 83,

Nu se spune nimic de angajator
Angajatorul fiind definit separat:

Art. 5 lit. b) angajator - persoana fizica sau juridica ce se afla in raporturi de munca ori de serviciu cu lucratorul respectiv şi care are responsabilitatea intreprinderii şi/sau unitatii;

Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm & agent de munca temporara Rdee Rdee Care este procedura in ceea ce priveste sănătatea și securitatea în muncă pentru angajatul unui agent de munca temporara pus la dispozitie in alta tara? ... (vezi toată discuția)
Fisa protectia muncii si psi - control itm ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, La urmatoarea situatie: o farmacie are angajat una sistent de farmacie. Fisa de protectia muncii si PSI sunt facute ulterior angajarii (la cateva ... (vezi toată discuția)
O persoana care este delegata din germania la un angajator roman, ... suciu_diana suciu_diana O persoana care este delegata din Germania la un angajator roman, timp de 1 luna ce obligații atrage pentru angajatorul roman? Trebuie ca angajatorul roman ... (vezi toată discuția)