avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa Protectia Muncii si PSI - control ITM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa Protectia Muncii si PSI - control ITM

Buna ziua,

La urmatoarea situatie: o farmacie are angajat una sistent de farmacie. Fisa de protectia muncii si PSI sunt facute ulterior angajarii (la cateva luni). In momentul in care vine un control de la ITM, e o problema ca nu au fost de la inceput, sau e suficient ca ele sa existe la momentul controlului?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:12, 3 Aprilie 2013
Fisa individuala de instruire ssm este formular separat de fisa individuala de instruire psi/ situatii de urgenta.
Fisa individuala se completeaza la data angajarii lucratorului, prin efectuarea instruirii introductiv generale, de minim 8 ore, iar ulterior prin efectuarea instruirii la locul de munca si instruirea periodica.
Pentru documentarea dvs. in domeniul ssm trebuie sa consultati HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Cap. V Instruirea lucratorilor in domeniul ssm, art.74 - art.100.
La momentul intocmirii fisii individuale ssm, se refera:
-art. 83 Instruirea introductiv generala se face:
-lit. a) la angajarea lucratorilor ...., respectiv
-art.81 al.(1) Rezultatul instruirii lucratorilor in domeniul ssm se consemneaza in in mod obligatoriu, in fisa de instruire individuala ......
Mentiuni similare sunt si in legea PSI.
Toate acestea le stiam, intrebarea mea era cu totul alta. Nu au fost facute la data angajarii, ci ulterior. Ele exista actualmente. In cazul unui control va fi o problema ca datele nu coincid? Sau e suficient sa existe la data controlului?
Cu siguranta veti avea probleme. Riscati o amenda contraventionala, deoarece nu ati respectat art.83 )mentionat de mine anterior) si ati primit la lucru, salariati neinstruiti, la data inceperii efective a activitatii.
Luati o fisa noua.Scrieti pe ea '' Fisa in continuare '' si completati doar rubrica '' Date personale ''.La instructajul introductiv general completati doar data angajarii iar restul rubricilor '' Instructajul la locul de munca'' si ''admis la lucru'' le barati.La un eventual control motivati ca s-au pierdut sau distrus fisele si ati intocmit altele noi.Daca nu pana sa vina controlul intocmiti o fisa care sa corespunda cu datele de angajare.Completati instructajele periodice pana la luna in curs si succes in activitate.Stiu ca nu este tocmai ortodox dar cred ca nu a fost rea vointa din partea angajatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
vasilescu costel, utilizator
Multumesc mult. Nu a fost deloc rea vointa, pur si simplu lipsa de informare. In momentul in care a aflat ca e nevoie, i-a facut imediat, dar era deja dupa angajare.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
ContSters194995, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Instruire ssm personal detasat de la alta firma cyan cyan In Fisele de instruirea individuala privind ssm nu exista rubrici/pagini dedicate instruirii in cazul detasarii sau la schimbarea locului de munca de la un ... (vezi toată discuția)
Inlocuire fise ssm mariuspart mariuspart Buna ziua, Dupa o renovare in cadrul societatii in care lucrez fisele ssm/psi au fost deteriorate complet. Trebuie sa inlocuiesc fisele, dar am doua situati ... (vezi toată discuția)