avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Inchidere societate-implicatii in cazul beneficierii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Inchidere societate-implicatii in cazul beneficierii de facilitati anterioare

Doresc sa inchid o societate comerciala. Mentionez ca respectiva firma are in patrimoniu o cladire pentru care s-au dedus cheltuieli cu amortizarea 20% din valoarea de intrare in prima luna si pe care societatea este obligata sa o pastreze in patrimoniu jumatate din durata de viata a imobilului, cf art.24, alin.12 din Codul fiscal.Ma intereseaza daca, in cazul lichidarii firmei, prin trecerea imbobilului in patrimoniu asociatului unic se intelege "instrainarea activului" in intelesul articolului mai sus mentionat.

Alte discuții în legătură

Cu ce valoare ar putea vinde o societate comerciala o cladire? tampau gabriela tampau gabriela O societate comerciala platitoare de TVA detine o cladire cumparata in 1997 a carei valoare a ajuns ,in urma investitiilor si reevaluarilor , la 120000 lei ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate trecere cladire si autoturism asupra asociatilor Andrei_3001 Andrei_3001 Buna ziua. Doresc sa inchid o societate care nu mai are activitate. Societatea are doi asociati (eu si tatal meu), nu are datorii la stat si nici la ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma sandubdg sandubdg Buna ziua , Va solicit un punct de vedere pentru urmatoarea speta: Am o societate care nu mai are activitate si doresc sa o inchid prin dizolvare si ... (vezi toată discuția)