avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare firma

Buna ziua ,

Va solicit un punct de vedere pentru urmatoarea speta:

Am o societate care nu mai are activitate si doresc sa o inchid prin dizolvare si lichidare simultana. Societatea are un singur asociat si detine in proprietate un imobil ( doar cladirea fara teren). Terenul pe care a fost realizata cladirea este proprietatea asociatului si a fost dat spre folosinta firmei pe toata durata de existenta a constructiei.

Cum se procedeaza in cazul unei lichidari ? Se vinde cladirea catre asociat sau dupa aprobarea lichidarii (dizolvarii) cladirea va trece in proprietatea asociatului unic, astfel incat sa fie posibila inchiderea ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:53, 22 Octombrie 2014
Ori se vinde cladirea catre asociat inainte de declansarea procedurii de dizolvare (si apoi lichidare), ori se demareaza procedura iar la final, dupa radiere bunurile ramase revin asociatului in baza art.237 (10) din Legea 31/1990.
Dar ati spus sa aceasta cladire este proprietatea asociatului fiind data doar in folosinta societatii. Prin urmare in proprietatea cui se afla imobilul? Daca asociatul este proprietar atunci acesta ramane proprietar fara nicio alta formalitate, dizolvarea si radierea facandu-se fara a implica in vreun fel acest bun.
:)) dna. av. mai cititi odata ...
sandubdg a scris:
Societatea are un singur asociat si detine in proprietate un imobil ( doar cladirea fara teren). Terenul pe care a fost realizata cladirea este proprietatea asociatului si a fost dat spre folosinta firmei pe toata durata de existenta a constructiei.


Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ancaalina ancaalina Buna seara, am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)