avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchidere societate trecere cladire si autoturism ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchidere societate trecere cladire si autoturism asupra asociatilor

Buna ziua.
Doresc sa inchid o societate care nu mai are activitate. Societatea are doi asociati (eu si tatal meu), nu are datorii la stat si nici la furnizori si nu mai are salariati. Dar are un autoturism vechi de 10 ani complet amortizat si o cladire in valoare de 69.000 lei, iar toate utilizatile (telefon, curent, apa, gaze sunt pe firma). Prima intrebare este urmatoarea: care este procedura pentru a scoate utilitatile de pe firma (ca sa nu mai inregistrez cheltuieli)?
A doua intrebare este: firma se poate inchide fara sa vand cladirea si autoturismul? Adica ma intereseaza daca autoturismul si cladirea trec automat asupra asociatilor in momentul pronuntarii hotararii de radiere.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 22:38, 24 Octombrie 2015
se trec toate contractiee de utilitati de pe persoana juridica pe persoana fizica.La lichidare ,trecerea de bunuri din patrimoniul societatii in patrimoniul persoanei fizice(participantilor la societate) se considera transfer impozabil atat din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al TVA daca societatea e platitoare de TVA.Imobilul fiind vechi operatiunea este scutita de TVA , dar se impune ajustarea TVA dedus daca la cumparare firma a dedus TVA(ajustarea se face in functie de data achizitiei).Autoturismul fiind complet amortizat recomand vanzarea cu un leu catre proprietar,astfel incat venitul impozabil si baza pentru TVA va fi de un leu.
Ca urmare firma nu se poate inchide fara a vinde/considera transfer impozabil trecerea mijlocului de transport/cladirii din patrimonial firmei in proprietatea asociatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare transfer cladire la asociat adriana_ramona adriana_ramona Firma este in lichidare, datoriile sunt achitate, iar cladirea ramasa inca in patrimoniul societatii care are o vechime destul de mare si nu a fost modernizata ... (vezi toată discuția)
Transfer cladire la asociat - ajustare tva sau colectare de tva? adriana_ramona adriana_ramona Firma este in lichidare, datoriile sunt achitate, iar cladirea ramasa inca in patrimoniul societatii care are o vechime destul de mare si nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cu ce valoare ar putea vinde o societate comerciala o cladire? tampau gabriela tampau gabriela O societate comerciala platitoare de TVA detine o cladire cumparata in 1997 a carei valoare a ajuns ,in urma investitiilor si reevaluarilor , la 120000 lei ... (vezi toată discuția)