avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare pentru curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare pentru curatela

Buna ziua ! imi cer scuze pentru eventuale greseli de postare, este prima data cand indraznesc sa cer sfatul colegilor.

Speta: actiune (constatare plus revendicare) admisa la fond. Stadiu procesual recurs. Unul dintre cei 2 recurenti parati (soti ) a decedat ,certificatul de deces fiind depus la termenul anterior (din septembrie) desi partea a decedat in iunie. S-a acordat termen pt introducerea in cauza a mostenitorilor la cererea avocatului recurentilor parati. Acesta a venit insa, acum la ultimul termen, cu acte medicale doveditoare ca recurentul parat supravietuitor este bolnav de Alzheimer, sustinand (fara a face dovada in vreun fel) ca fiul celor 2, adica mostenitorul indicat doar ca nume si adresa tot acum la ultimul termen si fara certificat de calitate de mostenitor, doreste sa instituie curatela asupra tatalui sau (recurentul parat in viata) si din acest motiv nu a fost dezbatuta succesiunea.
Instanta din oficiu a pus in discutie suspendarea pe motiv de neindicare a mostenitorilor. Sunt convinsa ca va admite exceptia (nu am vazut pana acum vreo instanta care sa ridice din oficiu o exceptie si sa o respinga). Am solicitat respingerea cu motivarea art 44 c.p.civ dar mi-a fost “explicat” ca d-na avocat a recurentilor parati a precizat foarte clar ca urmeaza ca fiul sa demareze acesta procedura, instanta ramanand in pronuntare pe suspendare.
Intrebare: cum repun pe rol acest dosar (cu consecinta judecarii pe fond a recursului) daca partea adversa, in ciuda sustinerilor orale din instanta, nu va demara actiunea pt curatela sau daca o va face, o va face numai dupa un timp indelungat ?
Speta e interesanta si complexa, pt doritori pot da detalii despre alte probleme de drept aparute pe private.
Multumesc anticipat tuturor.

Alte discuții în legătură

Cerere de anulare a unui recurs djina djina Buna! Am si eu o rugaminte, intrucat sunt in postura de a formula o cerere, ca persoana fizica, impotriva unui recurs, care, la data judecarii nu avea taxele ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale active lolo0112 lolo0112 cand poate fi invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului? este conditionata de primul termen, sau se poate invoca oricand in cursul ... (vezi toată discuția)
Exceptii de fond, procedura Ramona24 Ramona24 Buna ziua, In situatia in care la primul termen soliciti suspendarea cauzei, instanta mai poate ridica exceptiile de fond, procedura....? (vezi toată discuția)