avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Vreau sa divortez, dar am o firma actele firmei au iesit de la ORC inainte cu aprox o luna de data la care a avut loc casatoria, acum 8 ani e doar numele meu in acte - unic actionar, intrebarea este sotia la partajare poate sa imi ia parti sociale din firma ???
Partea proasta si asa imi pare de rau este copilul minor la mijloc.
Copilul o sa ramana la sotie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George2007 , utilizator 16:00, 9 Februarie 2012
Nu poate ridica nici o pretentie deoarece este inainte de castorie( fie si cu o luna)
actiunile constituie bun propriu al dvs, dobandit inaintea casatoriei, sotia nu are nici un drept
Sotia va avea dreptul la dividentele societatii.
pe ce text de lege va bazati cand afirmati ca fructele unui bun propriu devin bunuri comune?
daca dvs considerati ca nu se aplica noul cod civil atunci art 31 lit f ar spune ca dividendele sunt bun propriu (consider ca ceea ce este produs de un bun propriu constituie o "valoare care reprezinta" bunul propriu.
daca se aplica noul cod civil, dispune art 340 lit h in mod clar ca fructele bunurilor proprii constiuie bun propriu

este exact situatia unui depozit bancar constituit inainte de incheierea casatoriei .... considerati ca dobanda produsa de acest depozit este bun comun?

Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Mihail Zaharia-Ciorcila, Notar
Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc succes in cariera.
Va salut frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile sotiei in caz de divort m1967l m1967l Sot si sotie , casatoriti legal de 9 ani. Sotul primeste bani din dividente agricole de pe urma unor terenuri dobandite inainte de casatorie ,acesta isi ... (vezi toată discuția)
Dividentele=bunuri comune? maricica_nistor@yahoo.com maricica_nistor@yahoo.com Detin o societate de innaintea casatoriei. Dupa casatorie, dividentele obtinute devin bunuri comune? Multumesc. (vezi toată discuția)
Daca am o firma inaintea casatoriei si incasez bani in firma ... RAVAL SL RAVAL SL DACA AM O FIRMA INAINTEA CASATORIEI , SI INCASEZ BANI IN FIRMA FARA FACTURI SOTIA FACE PARTE (vezi toată discuția)