avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DACA AM O FIRMA INAINTEA CASATORIEI SI INCASEZ BANI IN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DACA AM O FIRMA INAINTEA CASATORIEI SI INCASEZ BANI IN FIRMA ...

DACA AM O FIRMA INAINTEA CASATORIEI , SI INCASEZ BANI IN FIRMA FARA FACTURI SOTIA FACE PARTE
Cel mai recent răspuns: RAVAL SL , utilizator 12:32, 30 Octombrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii firmei sunt banii firmei.
acest răspuns util
Singura varianta in care sotia ar fi avut dreptul si atunci doar asupra partilor sociale ale societatii era in cazul in care societatea era infiintata in timpul casatoriei.

In cazul dvs, partile sociale sunt bunuri proprii, la fel si eventualele dividende.

Insa banii incasati prin firma sunt ai societatii. Devin ai dvs doar in urma distribuirii eventualelor dividende.
acest răspuns util
Da, dar dividentele incasate in timpul casatoriei in comunitate de bunuri stiu ca sunt bunuri comune.
Ar fi fost asa daca firma era făcută în timpul casatoriei
Ar fi comune daca ar proveni ca fruct al unui bun comun. Cum bunul e propriu si fructele lui sunt proprii.

ibn a scris:

Da, dar dividentele incasate in timpul casatoriei in comunitate de bunuri stiu ca sunt bunuri comune.

Alte discuții în legătură

La partaj soția are dreptul la dividende din firma soțului? Rofimet Rofimet Buna ziua, soțul asociat unic in firmă înființată înainte de căsătorie.Prin diverse artificii in timpul căsătoriei cumpără mașină pe ... (vezi toată discuția)
Divort George2007 George2007 Buna ziua, Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Vreau sa divortez, dar am o firma actele firmei au iesit de la ORC inainte cu aprox o ... (vezi toată discuția)
Dividentele=bunuri comune? maricica_nistor@yahoo.com maricica_nistor@yahoo.com Detin o societate de innaintea casatoriei. Dupa casatorie, dividentele obtinute devin bunuri comune? Multumesc. (vezi toată discuția)