Bunirile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune (cu exceptia celor donate sau mostenite). Deci, dupa casatorie, partile sociale la societatea respectiva sunt bunurile Dvs. personale, iar dividendele incasate dupa casatorie sunt bunuri comune.
sunt de acord cu cele sustinute de dl. Miklos Muhi. Totusi, practica ultimilor ani a produs hotarari judecatoresti in care si partile sociale sunt bunuri comune. Explicatiile acestor judecatori sunt puerile dar exista si astfel de hotarari.
multumesc mult. M-ati lunimat. dar mai am o nelamurire. Dobanzile din depozite bancare aferente sumelor de inaintea casatoriei, devin si acestea bunuri comune? Va multumesc. Cu respect!
Fiind vb de o societate infiintata inaintea casatoriei, cred nici partile sociale nu-s comune, nici dividendele.
In privinta dobanzilor, nici ele nu-s comune , reprezinta fructul unui bun propriu
Buna seara,
Va multumesc pentru explicatii. Ar fi echitabil pt unii care muncesc si altii care ar primi foloase fara sa stie de nimic ? Poate nu. M-ati mai linistit, aveam ganduri revolutionare
Divort
George2007
Buna ziua,
Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Vreau sa divortez, dar am o firma actele firmei au iesit de la ORC inainte cu aprox o ... (vezi toată discuția)