avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La partaj soția are dreptul la dividende din firma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La partaj soția are dreptul la dividende din firma soțului?

Buna ziua,
soțul asociat unic in firmă înființată înainte de căsătorie.Prin diverse artificii in timpul căsătoriei cumpără mașină pe firma.Intrebare:după divorț ,soția are dreptul la dividendele scoase de soț in timpul căsătoriei(soția nu a beneficiat)
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
Rofimet, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:58, 31 Decembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg cum anume nu a beneficiat, Teoretic nici nu avea dreptul, sunt fructele unui bun propriu.
Fiind infiintata inaintea casatoriei, partile sociale sunt bunuri proprii, la fel dividendele incasate sunt fructe ale bunului propriu si raman proprii sotului, neintrand in comunitatea de bunuri a sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o firma inaintea casatoriei si incasez bani in firma ... RAVAL SL RAVAL SL DACA AM O FIRMA INAINTEA CASATORIEI , SI INCASEZ BANI IN FIRMA FARA FACTURI SOTIA FACE PARTE (vezi toată discuția)
Partaj dividende smoothie smoothie Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme legate de procedura de partaj de dupa divort. 1. sotul este asociat unic la societate infiintata inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort George2007 George2007 Buna ziua, Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Vreau sa divortez, dar am o firma actele firmei au iesit de la ORC inainte cu aprox o ... (vezi toată discuția)