avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DUBLA IMPUNERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DUBLA IMPUNERE

Am firma care are venituri din dobanzi aferente unui cont de economii . Suma pe care o inregistrez pe venituri din dobanzi este deja impozitata cu 16%. Iar la sfarsitul anului la calculul impozitului pe profit se calculeaza impozit 16% pe profit(rezultat si din veniturile din dobanzi). Intrebarea mea este daca se considera dubla impunere: o data 16% pe dobanda si o data 16% pe profit?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 17:46, 9 Februarie 2012
Numai pt dobinzile primite de catre pers fizice de la banci se retine automat de catre acestea impozitul.
Catre firme se plateste integral dobinda, urmind ca acestea sa-si impoziteze suma primita cu impozitul pe profit sau cu impozitul pe venitul microintreprinderilor.

Nu este vorba in acest caz de dubla impozitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea cheltuielilor cu dobanzile in valuta MuscaAnca MuscaAnca Care sunt conditiile in care sunt deductibile dobanzile aferente imprumuturilor in valuta in anul 2019? Care este procentul ratei dobanzii prevazut de BNR ... (vezi toată discuția)
Impozitarea microintreprinderilor TeodorTepes TeodorTepes O agentie de turism plateste TVA dupa reguli speciale. Ce se intampla daca realizeaza venituri sub 100 000 Euro si vinde pachete de turism ce se deruleaza in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)