In anul 1999 sotia mea a incheiat un contract de intretinere cu rezervarea dreptului de uzufruct viager cu o fosta vecina(spun fosta pt ca batrina era deja internata la caminul-spital pt batrani).La acel moment a existat intre cei doi o intelegere verbala cum ca batrana va ramane internata,iar sotia mea va suporta cheltuielile lunare de intretinere.Ulterior semnarii acestui contract,batrina i-a spus sotiei ca-si va plati ea singura intetinerea la spital,deoarece are pensie buna si n-are nevoie aceasta suma.Toate bune si frumoase pana in urma cu aprox 6 luni,cand batrana inceput sa ameninte ca daca sotia mea nu o va aduce inapoi in locuinta ei,va rezilia contractul.I-am explicat ca apartamentu dansei e in renovare,si ca mai dureaza o vreme pina se va putea locui in el,dar n-a inteles si a cerut prin avocat rezolutiunea contractului pt nerespectarea obligatiei de intretinere.Am vorbit cu un avocat care ne-a spus ca nu putem decit sa recuperam investitiile facute in acest apartament.Chiar nu putem face nimic altceva?Va rog din suflet,ajutati-ne!
Dacă dovediţi că v-aţi îndeplinit obligaţia de întreţinere, nu aveţi de ce să vă temeţi. Faptul că a fost internată cu acordul ei, faptul că aţi achitat cheltuielile, că i-aţi asigurat medicamentele necesare.
Dacă nu aveţi dovezi în acest sens, aveţi toate şansele să pierdeţi.
Înţelegerile nu se fac verbal. Mai ales într-un asemenea caz.
Rezoluţiunea contractului de întreţinere, cu consecinţa revenirii apartamentului în proprietatea întreţinutei, este, e adevărat, o sancţiune, dar ea nu trebuie să ducă, pe această cale, la îmbogăţirea întreţinutei în dauna dumneavoastră.