avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu drept de uzufruct viager

In anul 1999 sotia mea a incheiat un contract de intretinere cu rezervarea dreptului de uzufruct viager cu o fosta vecina(spun fosta pt ca batrina era deja internata la caminul-spital pt batrani).La acel moment a existat intre cei doi o intelegere verbala cum ca batrana va ramane internata,iar sotia mea va suporta cheltuielile lunare de intretinere.Ulterior semnarii acestui contract,batrina i-a spus sotiei ca-si va plati ea singura intetinerea la spital,deoarece are pensie buna si n-are nevoie aceasta suma.Toate bune si frumoase pana in urma cu aprox 6 luni,cand batrana inceput sa ameninte ca daca sotia mea nu o va aduce inapoi in locuinta ei,va rezilia contractul.I-am explicat ca apartamentu dansei e in renovare,si ca mai dureaza o vreme pina se va putea locui in el,dar n-a inteles si a cerut prin avocat rezolutiunea contractului pt nerespectarea obligatiei de intretinere.Am vorbit cu un avocat care ne-a spus ca nu putem decit sa recuperam investitiile facute in acest apartament.Chiar nu putem face nimic altceva?Va rog din suflet,ajutati-ne!
Cel mai recent răspuns: virgil1980 , utilizator 21:10, 4 Noiembrie 2008
Dacă dovediţi că v-aţi îndeplinit obligaţia de întreţinere, nu aveţi de ce să vă temeţi. Faptul că a fost internată cu acordul ei, faptul că aţi achitat cheltuielile, că i-aţi asigurat medicamentele necesare.

Dacă nu aveţi dovezi în acest sens, aveţi toate şansele să pierdeţi.

Înţelegerile nu se fac verbal. Mai ales într-un asemenea caz.
Dar investitiile facute in apartament le pot recupera?am investit aprox 10.000euro
Da, puteţi. ªi aveţi toate şansele.

Rezoluţiunea contractului de întreţinere, cu consecinţa revenirii apartamentului în proprietatea întreţinutei, este, e adevărat, o sancţiune, dar ea nu trebuie să ducă, pe această cale, la îmbogăţirea întreţinutei în dauna dumneavoastră.

Va multuesc mult pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare inscrisuri in contract intretinere cu transmitator decedat iulianstf iulianstf Buna ziua, Am contract de intretinere pe o locuinta. Transmitatorul dreptului de proprietate a decedat(mosul), in viata mai este batranica(beneficiar al ... (vezi toată discuția)
contract de intretinere nerespectat Ioan-Nelu Ioan-Nelu Buna ziua,parintii mei au facut un contract de intretinere cu uzufruct viager fratelui nostru mai mic intre timp tatal nostru decedand dupa o perioada de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Surpare contract de intretinere iulianstf iulianstf Buna ziua, Acum aproximativ 1 an, am facut contract de intretinere cu 2 batrani, in schimbul intretinerii ne lasa casa, iar acum de cv timp, doamna a inceput ... (vezi toată discuția)