avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Surpare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Surpare contract de intretinere

Buna ziua,
Acum aproximativ 1 an, am facut contract de intretinere cu 2 batrani, in schimbul intretinerii ne lasa casa, iar acum de cv timp, doamna a inceput sa nu ii mai convina, intrebarea mea e urmatoarea: Poate surpa actele atata timp cat noi le-am oferit intretinere? Le poate surpa la notariat sau trebuie sa ne dea in judecata pe mine si pe sotie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: iulianstf , utilizator 15:31, 6 Mai 2020
Poate intenta actiune solicitand rezoluțiunea contractului pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere, însă trebuie să aibă dovezi pentru a i se admite!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Numai prin intermediul instanței de judecată pot anula acel contract, iar dumneavoastră trebuie să fiți despăgubiți, în cazul în care acel contract va înceta. Poate să înceteze și cu acordul părților, acord încheiat în formă autentică.
Cand am facut contractul cu ei casa era veche, decat o camera unde stateau ei, iar noi am facut casa, schimbat usi, geamuri, tencuit, etc, facut gard, porti, aranjata curtea, cumparat lemne, carbuni etc, totdeauna cumparata mancare, platite toate utilitatile, iar acum cand s-au vazut cu toate facute au inceput sa zica ca ei sunt stapani ca ei fac si dreg..., si ma fandeam ca ar putea face faza sa aurpe actul si sa ramanem pe drum in conditia in care am investit aolo aprox suma de 40.000 lei
Solicitati in principal respingerea cererii de rezolutiune in subsidiar solicitati despagubiri, fondate pe o imbogatire fara justa cauza!
Evident ca veti contracta servicii avocatiale daca se ajunge la litigiu si veti formula si cerere reconventionala pe langa intampinare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in conditiile unui contract de locatiune intre doua ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. In conditiile unui contract de locatiune intre doua persoane fizice, dar cu scopul principal ca locatarul sa reabiliteze si sa repare un imobil ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare cu alauza ContSters287513 ContSters287513 Am un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si datorita faptului ca batranii se poarta urat (instigati de niste rude care cred ca vor sa puna mana ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista si cum se numeste - raspuns la o cerere reconventionala. O matusa de a mea, a deschis proces de rezolutiune ... (vezi toată discuția)