avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare cu alauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare cu alauza

Am un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si datorita faptului ca batranii se poarta urat (instigati de niste rude care cred ca vor sa puna mana pe proprietate) au transformat casa intr-un cotet si batranul este stapanit de viciul alcoolului, doresc sa anulez actul dar bineinteles ca doresc sa-mi recuperez banii care i-am investit (termopane, subzidire, izolatie, gresie sau faianta). Poate cineva sa-mi dea cineva un sfat? A fost cineva in aceasta situatie?
Nu este nevoie sa reziliati contractul. Puteti sa va recuperati banii investiti si fara anularea acestui contract. Se face o actiune in justitie care se cheama imbogatire fara justa cauza, ca si cum batranii s-au imbogatit cu investitiile efectuate.
Trebuie insa citit contractul, sa nu va fi asumat expres obligatia imbunatatirii imobilului ca parte a clauzei de intretinere.
Nu va lasati intimidat, este pacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din locuinţă Ionut-C Ionut-C Bună seara. Aş dorii dacă se poate un răspuns cu privire la următoarea situaţie: În urmă cu aprox. 9 ani, eu şi părinţii mei ne-am mutat pentru a ... (vezi toată discuția)
Investitii daniel26101980 daniel26101980 Am investit 6000$ in apartamentul socrilor, unde stau de 6 ani! Ei s-au mutat in alta parte promitandu-ne cat mai repede acte pe locuinta. Acum s-au certat ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract intretinere cu uzufruct Lucian2014 Lucian2014 Am o problema: Inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod civil am incheiat cu parintii un contract de intretinere cu uzufruct viager, in care fiul se obliga ... (vezi toată discuția)