Bună seara. Aş dorii dacă se poate un răspuns cu privire la următoarea situaţie: În urmă cu aprox. 9 ani, eu şi părinţii mei ne-am mutat pentru a locuii la bunici, respectiv părinţii mamei mele. La aceea dată, bunicul le-a promis părinţilor că atunci când voi împlinii 18 ani va trece locuinţa pe numele meu. Anii au trecut, între timp bunica a decedat, am împlinit 18 ani dar nimic.
În aceşti 9 ani părinţii mei au modernizat din banii proprii 2 camere + hol (parchet, gresie, termopane, izolaţie termică) şi o parte din curte. Tocmai am aflat, în urmă cu 1-2 ore, că bunicul doreşte să ne "evacueze". Aş dorii să ştiu, în această situaţie, dacă părinţii mei ar putea obţine în instanţă o despăgubire pentru toţi banii investiţi, în situaţia în care pur si simplu, bunicul ne-ar aunca în stradă.
Da, se poate obtine despagubire pentru banii investiti. Actiunea se numeste imbogatire fara justa cauza. Trebuie insa sa dovediti ca majoritatea imbunatatirilor au fost efectuate in ultimii 3 ani. Cu acte, martori etc.