avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din locuinţă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din locuinţă

Bună seara. Aş dorii dacă se poate un răspuns cu privire la următoarea situaţie: În urmă cu aprox. 9 ani, eu şi părinţii mei ne-am mutat pentru a locuii la bunici, respectiv părinţii mamei mele. La aceea dată, bunicul le-a promis părinţilor că atunci când voi împlinii 18 ani va trece locuinţa pe numele meu. Anii au trecut, între timp bunica a decedat, am împlinit 18 ani dar nimic.
În aceşti 9 ani părinţii mei au modernizat din banii proprii 2 camere + hol (parchet, gresie, termopane, izolaţie termică) şi o parte din curte. Tocmai am aflat, în urmă cu 1-2 ore, că bunicul doreşte să ne "evacueze". Aş dorii să ştiu, în această situaţie, dacă părinţii mei ar putea obţine în instanţă o despăgubire pentru toţi banii investiţi, în situaţia în care pur si simplu, bunicul ne-ar aunca în stradă.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:31, 4 Iulie 2016
Da, se poate obtine despagubire pentru banii investiti. Actiunea se numeste imbogatire fara justa cauza. Trebuie insa sa dovediti ca majoritatea imbunatatirilor au fost efectuate in ultimii 3 ani. Cu acte, martori etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare cu alauza ContSters287513 ContSters287513 Am un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si datorita faptului ca batranii se poarta urat (instigati de niste rude care cred ca vor sa puna mana ... (vezi toată discuția)
Valoarea estimativa a sultei dorin_bi dorin_bi Apartamentul actual a fost cumparat cu banii obtinuti din vinzarea unei locuinte proprietate a unuia din soti,dobindit inainte de casatorie.Dupa 10 ani ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)