Am contract de intretinere pe o locuinta.
Transmitatorul dreptului de proprietate a decedat(mosul), in viata mai este batranica(beneficiar al dreptului de intretinere), a trecut aprox 3-4 luni de la deces. Acum batranica zice sa plecam din casa ei ca nu mai are nevoie de noi, in conditia in care noi(eu si sotia) am investit renovand toata casa, curtea, gard, porti etc.
Ce pasi trebuie sa urmez dupa decesul transmitatorului ? Mai e nevoie de succesiune sau ceva ? Poate face ceva in acest caz?
Mentionez ca in contract este stipulat ca <dobanditorii intra in stapanire de fapt si de drept asupra imobilului astazi data autentificarii actelor>
Dvs sunteți priprietari de la data incheierii contractului,singura varianta ca să vă,, strice"actele ar fi o acțiune în rezolutiunea contractului.Atat timp cât va îndepliniți.obligatiile asumate (hrana,medicamente etc) și faceți dovada ,nu ar trebui sa aveți probleme..
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
batranica ar trebui sa stie ca " casa ei" e a voastra.
ca trebuie sa ii asigurati intretinere, e altceva.
Mosul a fost unica proprietar ?
Batrana are drept de uzufuct ?
Mosul a fost unic proprietar deoarece are casa dobandita de la parintii lui, iar ei s-au casatorit civil in urma cu aprox 7 ani. Iar in legatura cu drept de uzufruct nu scrie nicaieri. Faptul ce ma deranjat pe mine a fost ca am avut camere de supraveghere instalate si baba a taiat cablurile, ca ar fi pe proprietatea ei si ca nu are intimitate.