avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adaugare inscrisuri in Contract intretinere cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adaugare inscrisuri in Contract intretinere cu transmitator decedat

Buna ziua,

Am contract de intretinere pe o locuinta.
Transmitatorul dreptului de proprietate a decedat(mosul), in viata mai este batranica(beneficiar al dreptului de intretinere), a trecut aprox 3-4 luni de la deces. Acum batranica zice sa plecam din casa ei ca nu mai are nevoie de noi, in conditia in care noi(eu si sotia) am investit renovand toata casa, curtea, gard, porti etc.
Ce pasi trebuie sa urmez dupa decesul transmitatorului ? Mai e nevoie de succesiune sau ceva ? Poate face ceva in acest caz?
Mentionez ca in contract este stipulat ca <dobanditorii intra in stapanire de fapt si de drept asupra imobilului astazi data autentificarii actelor>

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
iulianstf, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 16 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sunteți priprietari de la data incheierii contractului,singura varianta ca să vă,, strice"actele ar fi o acțiune în rezolutiunea contractului.Atat timp cât va îndepliniți.obligatiile asumate (hrana,medicamente etc) și faceți dovada ,nu ar trebui sa aveți probleme..

Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
batranica ar trebui sa stie ca " casa ei" e a voastra.
ca trebuie sa ii asigurati intretinere, e altceva.
Mosul a fost unica proprietar ?
Batrana are drept de uzufuct ?
Mosul a fost unic proprietar deoarece are casa dobandita de la parintii lui, iar ei s-au casatorit civil in urma cu aprox 7 ani. Iar in legatura cu drept de uzufruct nu scrie nicaieri. Faptul ce ma deranjat pe mine a fost ca am avut camere de supraveghere instalate si baba a taiat cablurile, ca ar fi pe proprietatea ei si ca nu are intimitate.
Si da, a stiut ca <casa ei > a fost a noastra dar dupa decesul mosului se pare ca nu mai stie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
baba a taiat cablurile,

puteti face plangere la politie pt distrugere
iar in legatura cu statul, nici afara nu va poate da, ghinion ca va trebui sa va suporte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere didiana2013 didiana2013 Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. Matusa mea are grija de o batrana (rude de-a ei din partea sotului).Contractul a fost facut in 2004.Atunci traia si ... (vezi toată discuția)
Desfiintare donatie Mariana1712 Mariana1712 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: doi batrani care locuiesc in curte cu unicul fiu, au facut act de donatie cu clauza de intretirere (si ... (vezi toată discuția)