avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC mama singura, fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC mama singura, fara venit

Buna ziua!
Sunt absolventa a liceului promotia 2011. As vrea sa stiu daca pot primi indemnizatie de crestere a copilului desi nu beneficiez de somaj (trecusera cele 60 de zile de la absolvirea liceului, eram admisa la facultate la care am renuntat pe moment) si nu am venit deoarece inainte am fost eleva. Acum am 7 luni.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 9 Februarie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti, in cazul dvs., perioade asimilate celor de obtinere de venituri profesionale.
2. Era bine daca dupa absolvirea liceului v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj si sa beneficiati de indemnizatie de somaj: perioada de 60 de zile dupa absolvire si perioada de somaj indemnizat erau perioade asimilate, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Din putinele date pe care le-ati dat, eu nu cred ca veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate si indemnizatie pentru cresterea copilului.se poate? simonaandree simonaandree buna ziua.sunt eleva in clasa a 12.intr-o luna dau bac-ul si sunt insarcinata in luna a 5a.vreau sa urmez si o facultate cu bursa dar sa primesc si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)