1. Concediul medical suspenda perioada de preaviz ....
2-3 Decizia de concediere, in principiu, se emite la sfarsitul perioadei de preaviz si trebuie ca cuprinda in mod obligatoriu si durata preavizului.
4. Da, puteti refuza primirea personala a deciziei de concediere .. in acest caz, angajatorul are posibilitatea de a va trimite decizia prin posta.
5. Reiterez ideea ca in afara Codului Muncii mai sunt si alte acte normative aplicabile actelor privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca.
In tacerea legii, sunt aplicabile , prin analogie , dispozitile dreptului cmun cu privire la comunicarea actelor de procedura.
6. De fapt, acel post nu mai are cum sa fie desfiintat inca o data ... in caz contrar, inseamna ca acesta a fost reinfiintat si apoi desfiintat din nou.
1. Incapacitatea temporara de munca legal comunicata suspenda termenul de preaviz.
2.3.se poate reveni si scrie corect in Decizie
4Daca refuzati tse poate face un proces-verbal
5.Decizia trebuie comunicata ori personal ori prin posta cu confirmare de primire.
Nu trebuia sa acceptati un alt post...daca da il pot desfiinta
legat de punctul 6."nu trebuia sa accept" trebuie sa precizez ca, am fost obligata sa accept postul prin Decizia angajatorului prin care mi se impunea desfasurarea activitatii potrivit unei fise post anexate. Nu pot decat sa respect deciziile, dispozitiile angajatorului (R.I. Codul Muncii), dupa care , daca nu sunt de acord, am dreptul sa contest Decizia ( referate, petitii, etc), ceea ce am facut, in ordine, prin Referat catre conducere, sesizare ITM si apoi instanta jud. Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Contestarea unei decizii emise de catre angajator se poate face la acesta sau in instanta de judecata, nicidecum la ITM.
Da, este adevarat. Insa pentru a scurta fraza, nu am specificat sesizare la ITM. Stiu faptul ca pentru a redobandi un drept, etc. trebuie ajungi la instanta iar celelalte sesizari , petiti, etc. sunt pierdere de vreme.
Va multumesc pt. raspunsuri.