avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comunicare preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comunicare preaviz concediere

In 7 februaire 2012 am primit acasa, prin posta, un PREAVIZ in care mi se comunica faptul ca incepand cu data de 3 februarie "mi se acorda" un preaviz de 20 zile lucratoare . In prezent eu ma aflu in concediu medical (ITM) anuntat in termen angajatorului (de fapt am continuitate la C.B. din 12 decembrie 2012).De fapt sunt anuntata, astfel ,ca dupa aceasta perioada de preaviz se va emite decizia de concediere.
Intrebari:
1. termenul de preaviz nu se suspenda si el corespunzator duratei suspendarii CIM? Se aplica textul din Codul Muncii in cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept?
2. Decizia de concediere nu trebuie sa contina si termenul de preaviz care tocmai mi-a fost acordat ?
3. Cum poate fi trecut intr-o decizie o perioada de preaviz deja consumata;
4. Atunci cand revin la serviciu, pot refuza sa mi se inmaneze personal decizia de concediere si sa doresc trimiterea ei acasa?
5. Unde se stipuleaza in Codul Muncii faptul ca angajatorul poate sa-mi comunice pe orice cale ;
Mentionez faptul ca sunt la al doilea conflict de munca cu angajatorul nesolutionat inca (primul l-am castigat) si acest lucru mi-a afectat mult sanatatea, mai ales nervii. Obiectul conflictului este exact acest post care s-a desfiintat , care de fapt nu este postul pe care am dost reintegrata conform unei sentinte jud.
6.Cum poti desfiinta un post care deja este contestat, eu sustinand ca nu era necesara infiintarea lui special pentru mine pt. ca mai apoi sa fie desfiintat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 11 Februarie 2012
1. Concediul medical suspenda perioada de preaviz ....
2-3 Decizia de concediere, in principiu, se emite la sfarsitul perioadei de preaviz si trebuie ca cuprinda in mod obligatoriu si durata preavizului.
4. Da, puteti refuza primirea personala a deciziei de concediere .. in acest caz, angajatorul are posibilitatea de a va trimite decizia prin posta.
5. Reiterez ideea ca in afara Codului Muncii mai sunt si alte acte normative aplicabile actelor privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca.
In tacerea legii, sunt aplicabile , prin analogie , dispozitile dreptului cmun cu privire la comunicarea actelor de procedura.
6. De fapt, acel post nu mai are cum sa fie desfiintat inca o data ... in caz contrar, inseamna ca acesta a fost reinfiintat si apoi desfiintat din nou.
1. Incapacitatea temporara de munca legal comunicata suspenda termenul de preaviz.
2.3.se poate reveni si scrie corect in Decizie
4Daca refuzati tse poate face un proces-verbal
5.Decizia trebuie comunicata ori personal ori prin posta cu confirmare de primire.
Nu trebuia sa acceptati un alt post...daca da il pot desfiinta
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
legat de punctul 6."nu trebuia sa accept" trebuie sa precizez ca, am fost obligata sa accept postul prin Decizia angajatorului prin care mi se impunea desfasurarea activitatii potrivit unei fise post anexate. Nu pot decat sa respect deciziile, dispozitiile angajatorului (R.I. Codul Muncii), dupa care , daca nu sunt de acord, am dreptul sa contest Decizia ( referate, petitii, etc), ceea ce am facut, in ordine, prin Referat catre conducere, sesizare ITM si apoi instanta jud. Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Contestarea unei decizii emise de catre angajator se poate face la acesta sau in instanta de judecata, nicidecum la ITM.
Da, este adevarat. Insa pentru a scurta fraza, nu am specificat sesizare la ITM. Stiu faptul ca pentru a redobandi un drept, etc. trebuie ajungi la instanta iar celelalte sesizari , petiti, etc. sunt pierdere de vreme.
Va multumesc pt. raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm, art.65 vikipatru vikipatru As avea nevoie de un sfat, va rog! Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si ... (vezi toată discuția)
La concedierea angajatului de către angajator cererea de concediere ... Magie1 Magie1 La concedierea angajatului de către angajator cererea de concediere trebuie data angajatului in mînă că în termen de 30 zile sa o contesteze in ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post-drepturi ale salariatului cgabri_ella cgabri_ella Fiul meu a fost instiintat pe data de 06 iunie 2011 ca datorita situatiei economice a societatii in care lucreaza postul lui se va restructura.In data de ... (vezi toată discuția)