avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea

Lucrez la o firma privata ca strungar cnc.La prelucrarea unor piese am gresit o cota pe care am realizato mai mica cu 0.5 mm.La comisia de disciplina mi-a fost propusa demisia pe care am refuzato si am fost suspendat pentru 10 zile.Din informatiile pe care le am se doreste concedierea mea.Specific ca sant la prima abatere.Este normala concediere in cazul de fata atata timp cat au fost greseli mai mari din partea unor colegi iar sanctiunile au fost foarte blande?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 9 Februarie 2012
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta. (art.250 C.mun.).

Daca veti fi sanctionat cu desfacerea disciplinara a contractului de munca si nu se justifica aplicarea unei sanctiuni atat de drastice, aveti posibilitaea de a contesta in instanta decizia de desfacere a c.i.m.

Art.252 alin.5 C.mun. : decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim absente dutescu maria dutescu maria Am doua persoane cu cm. care nu au mai venit de 6 zile si nu au lasat nici o cere. Cum pot sa le desfac cim cat mai repede , baza legala. (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de concediere justice123 justice123 1. Daca firma are sediul social in sectorul 2 Bucuresti, si eu am domiciliul in sectorul 3 Bucuresti, si in decizia de concediere scrie ca o pot contesta in 30 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara-persoana insarcinata adina80 adina80 Buna ziua! Lucrez intr-o multinationala din Timisoara, si problema este ca din momentul in care angajatorul a aflat ca sunt insarcinata, ma tine in mod ... (vezi toată discuția)