1. Daca firma are sediul social in sectorul 2 Bucuresti, si eu am domiciliul in sectorul 3 Bucuresti, si in decizia de concediere scrie ca o pot contesta in 30 de zile la Tribunalul in a carui circumscriptie salariatul isi are domiciliul sau resedinta, o contest la Tribunalul Bucuresti, sau...?
2. Decizia de concediere se bazeaza si pe santiuni disciplinare repetate, in curs de contestare. Ar trebui sa contest si aceasta in acelasi dosar, sau intr-un dosar separat, asteptand sa contest mai intai celelalte sanctiuni disciplinare?
1. Actiunea se va depune la Tribunalul Bucuresti ... decizia de incetare a c.i.m. se contesta in termen de 45 de zile la Tribunal de la data comunicarii acesteia... .. numai decizia de concediere/sanctionare disciplinara se contesta in termen de 30 de zile.
2. Toate deciziile de sanctionare trebuiau sa fie contestate in termenul prevazut de lege ... depunerea tardiva a contestatiei are ca rezultat respingerea contestatiei ca fiind tardiv depusa.
3. Potrivit art.250 C.mun., angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului; e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
Este recomandabil sa contest decizia de concediere in alt dosar decat al sanctionarilor repetate, ca atunci cand incepe contestatia deciziei de concediere acelea sa fie anulate?
Contestatiile repetate au fost contestate in termen, dar stiti si dumneavoastra cat dureaza primul termen, si de aceea am cerut conexarea intr-un singur dosar al acestor contestatii ca sa scap de ele mai repede
Parerea mea era ca fiecare sanctiune sa fie contestata separat si apoi sa solicitati conexarea dosarelor la dosarul contestatiei deciziei de concediere ..