avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intorcerea din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intorcerea din concediu de maternitate

Buna
se pot sa ma intorc la munca fara cererea de 30 zile?
mentionez ca mai 6 luni de concediu de materninate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 9 Februarie 2012
1. Despre ce cerere de 30 de zile vorbiti? ... nu exista niciun astfel de termen prevazut in legislatie.

2. Nu exista niciun act normativ care sa prevada procedura de reluare a activitatii ... in acest sens, in practica, procedura este:
- se depune cerere de reluare a activitatii din partea salariatului/ei
- angajatorul emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii
Multumesc de raspuns.
Cateva detali despre situatia mea.. eu sunt in maternitate pana la 1 august 2012.
Mentionez ca echipa mea sa desfiintat, nu am fost informata oficial, dar am inteles ca am fost transferata la o echipa asemanatoare, cu un orar diferit.
La inceputul anului mi-am exprimat dorinta de a ma intoarce la munca mai repede, dar la o echipa cu acelasi program avut anterior..
Acum 2 zile am primit un tel de la fosta mea sefa , ca sa eliberat un post in una din echipele cu program avut anterior si daca sunt dispusa sa ma intorc...raspuns afirmativ.
Acum mi se spune ca nu am inregistrat cererea cu 30 de zile inaintea inceperi activitati, motiv pt care ei ar putea lua amenda de la ITM...si nu pot totusi sa imi ofere ce initial mi-au oferit...
Poate sa tina de politica firmei?
Cele 30 de zile de preaviz?
Politica firmei este de asemenea ca la 6 luni sa se faca o evaluare pt cresterea sal... eu as putea beneficia?
Nu am cum sa primeasca de la ITM amenda pentru asa ceva ... sa va arate actul normativ care prevede ca o astfel de cerere se face cu 30 de zile inaintea inceperi activitatii . .. de fapt, nici nu are ce sa va arate ca nu exista.

Chiar daca ar tine de politica societatii , tot nu are un cadrul legal ITM-ul sa-i amendeze in acest sens.

Daca sunteti supusa evaluarii si rezultatul este bun, atunci cred ca veti beneficia de cresterea salariala ... insa in cazul dvs, cred ca termenul de 6 luni va incepe sa curga de la data revenirii din CCC.
Multumesc mult de ajutor.
Deci in afara de politica firmei, nimic nu m-ar impiedica sa ma intorc la munca?
Intr-adevar , asa ar fi ... insa acel termen ar fi bine sa fie prevazut in Reg.intern al angajatorului , in caz contrar , nu afirmatia lor nu are o sustinere legala.

Alte discuții în legătură

Serviciu reluat din concediu crestere copil ContSters98540 ContSters98540 In acest moment sunt in concediu crestere copil, dar luni ma intorc la serviciu. Am doua intrebari. Va rog sa imi spuneti daca este necesar sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva in cazul nrinregistrarii contractului de munca anterior inceperii activitatii jupanul jupanul termenulde aplicare a sanctiunii contraventionale pentru neinregistra a contractului individual de munca la itm anterior inceperii activitatii curge in 6 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ! - retroactiv ? anca87 anca87 As putea sa-mi fac un contract de munca cu data de 1 februarie , in conditiile in care au trecut cateva luni bune de atunci ? Am inteles ca termenul ar fi 15 ... (vezi toată discuția)