am si eu o problema la care as dorii un ajutor din partea dvs.
sotia mea inainte a fost casatorita si are un copil,dupa proces i-a fost incredintat minorul prin sentinta definitiva,iar fostul a facut o revizuire a procesului prin care spunea printre altele ca minorul se afla in grija bunicilor paterni la adresa acestora de domiciliu.s-a facut o executare pentru incredintarea minorului la adresa bunicilor dar minorul nu a fost gasit acolo motivand ca este la domicilul tatalui.respectivul a facut contestatie la executare pt.ca nu s-a facut la domiciliul lui ci la cel al parintilor desii in revizuire se specifica clar unde se afla minorul.As vrea sa stiu ce sanse sunt ca contestatia sa devina nula.Si ce sfaturi i-mi mai puteti da sa se rez.cat mai bine aceasta problema,pt. ca ma gandesc ca daca se va face o alta executare la domiciliul tatalui copilul va fi plimbat iar la domiciliul bunicilor pentru a nu fi gasit.
multumesc
Sanse nu cred ca poate avea dar sunt aspecte de drept care trebuie analizate in concret in raport de toate circumstantele cauzei.
Ar fi recomandabil sa isi angajeze avocat pentru o aparare concreta sau macar sa ii redacteze un avocat intampinarea.
Trebuie stiut exact ce vizeaza actiunea sa si ce calificari juridice se pot face.
el contesta faptul ca executarea nu i-a fost comunicata la adresa de domiciliu ci fiind comunicata pe numele si la adresa parintilor,in aceasta situatie el avand calitatea de debitor si nu parintele lui(desi el a afirmat la intampinarea de revizuirea a procesului unde se afla minorul).
In cazul unei alte executari la domiciliul fostului ce se poate face dak el plimba minorul in asa fel in cat sa nu poata fi gasit in momentul executarii?
Executorul trebuie sa execute hotararea insa cu respectarea legii.
Trebuia citat daca are calitate.Pot doar presupune acest lucru fara a se analiza piesele dosarului.
Nici macar daca este revizuire nu rezulta clar.
Poate fi orice...
ce inseamna deschiderea unui proces privind executarea autoritatii parintesti STABILIRE DOMICILIU MINOR,de catre o persoana care in urma procesului de custodie nu i-a fost incredintat minorul?ce urmareste prin acest proces si ce poate castiga?
Prin procesul de stabilire domiciliu, reclamantul solicita stabilirea domiciliului minorului la el, exercitarea autoritatii parintesti unice sau comune si stabilirea pensiei de intretinere in favoarea minorului de catre parintele la care NU va fi stabilit domiciliul.
Parintele platitor de pensie alimentara are dreptrul sa solicite dreptul la relatii cu minorul, care constau in intalniri cu minorul, convorbiri telefonice, corespondenta, etc.
Chiar daca exista o hotarare judecatoreasca anterioara, care incredinta minorul unui parinte, hotararile privind minorii nu au autoritatea de lucru judecat, deci periodic, cand unul din parinti crede ca s-au schimbat conditiile de la hotararea anterioara, pot solicita o alta hotarare judecatoreasca.
Daca minorul are mai mult de 10 ani, va fi interogat cu privire la stabilirea domiciliului la unul dintre parinti.