avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ncpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ncpp

Buna ziua,
o nelamurire: in prezent procesul penal are 3 faze, conform ncpp se introduce printre altele judecatorul de camera preliminara, aceasta inseamna ca procesul penal va avea 4 faze: up, procedura de camera preliminara, judecata si faza de executare, sau acest judecator intra in faza de judecata?
Multumesc
Am citi si eu cate ceva , insa nu pare a fi o faza noua a procesului penal , ci mai degraba o modalitate control a legalitatii sesizariii instantei , o etapa intermediara intre urmarirea penala si faza de judecata, avand ca scop asigurarea celeritatii solutionarii cauzelor penale.Ar consta in verificarea legalitatii rechizitoriului, a probelor administrate in cursul urmaririi penale, de catre judecatorul de camera preliminara ( o functie noua si o noua competenta) .In aceasta etapa pot fi inlaturate anumite probe .Dupa aceste verificari si daca totul reise ca ar fi in regula , se dispune inceperea cercetarii judecatoresti.
Institutia camerei peliminare din cate reiese din proiectul de lege ar fi strans legata de arestul la domiciliu

UIte si un material care te+ar putea sa intelegi mai clar cum stau lucrurile.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! ce se intampla dupa cele 6 luni de urmarire penala? ... Rzvy999 Rzvy999 Salutare! Ce se intampla dupa cele 6 luni de urmarire penala? Sau are legatura doar cu perioada maxima de arest preventiv? (vezi toată discuția)
Camera preliminara - exceptie cu privire la schimbarea incadrarii cezarad cezarad Doresc sa va intreb daca se poate invoca vreo exceptie in camera preliminara in situatia in care se impune[b] schimbarea de incadrare juridica[/b]. Concret, o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Într-un proces penal, in camera preliminara, s-a ... Alma Voicu Alma Voicu Buna ziua! Într-un proces penal, in camera preliminara, s-a dispus desfiintarea solutiei de renuntare la urmarirea penala si trimiterea cauzei la procuror ... (vezi toată discuția)