avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri luate in calcul de la 1 ian 2009 pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri luate in calcul de la 1 ian 2009 pentru crestere copil pana la 2 ani

Buna seara,
in prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani si beneficiez de indemnizatia de 600 lei, dar prin modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului de la 1 ianuarie 2009 inteleg ca pot sa optez pentru 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
Eu am avut un contract de munca de 8 ore la un angajator, considerata functie de baza, de unde am beneficiat si de concediu si de unde am luat adeverinta pentru dosarul aferent indemnizatiei de 600 lei, dar am mai avut un contract partial cu 4 ore si o conventie civila de prestari servicii, in baza carora am realizat venituri in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului. De la acesti 2 angajatori din urma nu am beneficiat de concediu medical prenatal/postnatal, cu alte cuvinte nu am depus copie dupa certificatele medicale.
Intrebarea mea este daca se vor cumula aceste venituri in calculul bazei pentru cei 85% sau se va lua in calcul doar functia de baza?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stressy , utilizator 19:26, 5 Noiembrie 2008
Veti obtine 85% din media veniturilor, nu salariului, de aceea si conditia e plata impozitului, nu calitatea de salariat. Deci se vor cumula toatre veniturile realizate pentru care ati platit impozit, deci de la toti anjatatorii.
Vom sti exact in momentul in care vor aparea normele de aplicare a noii legi.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: sunt in CIC, iar firma la care lucrez se va lichida in 2 saptamani.
La 1 ian as vrea sa depun cererea pt acordarea celor 85% ca indemnizatie pt cic in locul celor 600 ron primiti actual, dar problema mea este: cum voi dovedi ce venituri am avut in cele 12 luni anterioare nasterii copilului dc firma se va inchide?
Mentionez ca mi se va da o adeverinta dar stiu ce ea expira intr-o luna.
De unde pot obtine un act care sa contina veniturile brute pe acea perioada?
Multumesc,
Adeverinta cu venituri nu expira, ea este valabila oricand de la data emiterii.
Daca unitatea s-a desfiintat, adeverinta v-o poate da lichidatorul sau detinatorul arhivei.
Si ITM va poate da o asemenea adeverinta, deoarece primeste statele de plata in fiecare luna.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc mult.
Despre expirarea intr-o luna de zile a adeverintei am fost avizata chiar de o doamna de la directia de munca din sectorul in care locuiesc....
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si concediu crestere copil krys_xndr krys_xndr Lucrez din luna iulie 2012 si sunt insarcinata in 2 luni, voi naste in luna august. Pot intra in concediu prenatal din luna iunie fara sa imi afecteze perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani enikohorst enikohorst Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla: momentan sunt in concediu de crestere a primului meu copil pana in aprilie 2009. In luna martie 2009 insa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)