avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consecinte pt neexecutarea unei pedepse privative de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consecinte pt neexecutarea unei pedepse privative de libertate si cand se prescrie aceasta si daca exista cale de atac a hotararii judecatoresti

ce consecinte legale sunt pt neexecutarea unei sentinte judecatoresti,privativa de libertate,1 an si daca exista cai de atac
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:27, 9 Februarie 2012
cale atac impotriva cui? a sentintei? daca da, exista apel si recurs (dupa caz) insa trebuie sa verificati daca nu cumva termenele au fost deja implinite.
daca sentinta este definitiva si condamnatul nu s-a predat organelor de politie atunci in mod sigur exista un mandat pe numele acestuia si este cautat spre incarcerare.
prescriptia executarii sentintei este prevazuta de art 126 CP - 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată
daca are condamnare 1 an cu executare ar fi si pacat sa fuga cineva pentru cca 8 luni de executat atat timp cat ar trebui sa stea ascuns 6 ani ceea ce e aproape imposibil in conditiile de azi cand totul se asculta.
daca se sustrage de la executarea executarii pedepsei va avea de suferit si in cazul in care intr-un final va fi arestat.
eu zic ca daca a savarsit aceasta fapta in termenul de incercare si a ramas sa execute 1 an mai bine ar face sa execute.
Daca s-a implinit termenul de prescriptie poate face contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal ralukuutza ralukuutza BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA.AM PRIMIT PEDEAPSA DE 11 LUNI CU INCHISOARE.CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?CE SE INTAMPLA DUPA ASTEA 11 ... (vezi toată discuția)
Mandat de retinere european claudiaionete claudiaionete pentru o sentinta de 1 an si 7 luni pt conducere fara permis ,cu executare,cand se prescrie executarea pedepsei existand si un mandat de retinere european pt ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare pedeapsa tana tana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele: 1.Daca o persoana condamnata la 3 ani inchisoare a inaintat recurs la inalta curte de casatie si justitie, ... (vezi toată discuția)