cale atac impotriva cui? a sentintei? daca da, exista apel si recurs (dupa caz) insa trebuie sa verificati daca nu cumva termenele au fost deja implinite.
daca sentinta este definitiva si condamnatul nu s-a predat organelor de politie atunci in mod sigur exista un mandat pe numele acestuia si este cautat spre incarcerare.
prescriptia executarii sentintei este prevazuta de art 126 CP - 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată
daca are condamnare 1 an cu executare ar fi si pacat sa fuga cineva pentru cca 8 luni de executat atat timp cat ar trebui sa stea ascuns 6 ani ceea ce e aproape imposibil in conditiile de azi cand totul se asculta.
daca se sustrage de la executarea executarii pedepsei va avea de suferit si in cazul in care intr-un final va fi arestat.
eu zic ca daca a savarsit aceasta fapta in termenul de incercare si a ramas sa execute 1 an mai bine ar face sa execute.
Caz penal
ralukuutza
BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA.AM PRIMIT PEDEAPSA DE 11 LUNI CU INCHISOARE.CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?CE SE INTAMPLA DUPA ASTEA 11 ... (vezi toată discuția)