avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inreg.contabile ptr.imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inreg.contabile ptr.imprumut

buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, care sunt inregistrarile contabile? Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 18:15, 10 Februarie 2012
Dar 455=117 pierdere din anii precedenti? Daca patronul vrea sa lase banii in firma. Sau 455=101 si ulterior 101=117???
Merge?
Daca vrea sa lase banii in firma,atunci el nu-i ridica (numerar prin casa banca),raman in soldul contului 455 mult si bine ,pana cand firma are lichiditati si poate (vrea) sa-i restituie.
Contul 455 NU se poate folosi pentru nici o operatiune mentionata de d-voastra.
camicami a scris:

Daca vrea sa lase banii in firma,atunci el nu-i ridica (numerar prin casa banca),raman in soldul contului 455 mult si bine ,pana cand firma are lichiditati si poate (vrea) sa-i restituie.
Contul 455 NU se poate folosi pentru nici o operatiune mentionata de d-voastra.



Capitalul social se poate majora cu imprumuturile de la asociati, daca acesta este hotarirea lor.
Sint corecte notele: 456 = 1011, 1011 = 1012 si 4551 = 456, dar numai dupa ce se inscrie aceasta majorare la Reg comertului.

Din capitalul social se pot acoperii pierderile, dar numai dupa inregistrarea diminuarii acestuia la Reg comertului.
corect raspuns t.simona,daca te referi la majorarea sau la diminuarea capitalului social ptr.acoperirea pierderilor, insa din intrebarea pusa eu nu inteleg ca s-ar urmari acest lucru ci pur si simplu inchiderea unor pierderi din 117 folosind contul 4551 prin niste articole contabile si atat. Din aceasta cauza am spus ca nu poate folosi contul 4551 in acest scop.
ptr.camicami: multumesc, dar eu am pierdere acum in anul 2011, cont 121 D, si as vrea sa inchid exercitiul financiar cu profit, ce posibilate as avea? Multumesc

Alte discuții în legătură

Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Inregistrari la infiintare srl camicami camicami se pot inregistra cheltuielile de constituire direct prin creditul contului 4551, prin nota contabila, pentru a evita inceperea registrului de casa pana in ... (vezi toată discuția)
Transfer din contul de capital in contul curent miki24 miki24 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile facute pentru a transfera cei 200 lei din contul de capital in contul curent. Eu am procedat asa, ... (vezi toată discuția)