avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort potate pastra copilul numele meu de fata ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort potate pastra copilul numele meu de fata ?

dupa divort poate pastra minorul numele meu de dupa divort si in dreptul tatalui sa fie trecut numele concubinului ? si dupa ce ai transcriu certificatul grecesc in romanesc poate benificia de alocatia de stat si daca se poate recupera si din ani din urma copilul acum acum 6 ani in grecia copii nu beneficiaza de alocatie.
daca ati divortat, minorul va purta numele tatalui sau numele pe care ambii soti au fost de acord sa-l poarte minorul.
Cu privire la trecerea numelui concubinului in locul numelui tatalui, este exclus. Atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca de tagada a paternitatii formulata de fostul sot, dvs nu puteti sa schimbati paternitatea copilului.
Dupa inregistrarea nasterii copilului si in Romania si transcrierea certificatului puteti face demersurile pentru obtinerea alocatiei.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Mariana D. , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat decât soțul. cum pot rezolva cu certificatul de naștere dacă tatăl biologic nu vrea să-l recunoască? Anonim1992 Anonim1992 In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Numele copilului roxana-mendy01 roxana-mendy01 Buna ziua.am si eu o intrebare.sunt despartita de sot fara a fi divortata de 2ani intre timp am pe altcineva astept un copil cu el sunt in Grecia,si as vrea sa ... (vezi toată discuția)