avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele copilului

Buna ziua.am si eu o intrebare.sunt despartita de sot fara a fi divortata de 2ani intre timp am pe altcineva astept un copil cu el sunt in Grecia,si as vrea sa stiu daca actualul partener poate trece copilul la nastere pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 21 Martie 2015
Copilul rezultat din casatorie poarta numele sotului mamei chiar daca este facut de aceasta cu un alt barbat. La inregistrare il declarati pe numele sotului, acesta va apare la rubrica tata, dupa care solicitati transcrierea certificatului de nastere la autoritatile romane. Ulterior sotul dvs. face tagada paternitatii iar concubinul face recunoasterea copilului. Trebuia sa divortati din momentul in care ati ramas gravida, va era mai usor acum.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Cum sunteti in Grecia si nu in Romania, intrebati acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)