avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare ????
Discuție deschisă în Executare silită

perimare ????

s-a inceput executarea silita intr-un credit de nevoi personale, doar impotriva girantiilor, in conditiile in care creditul l-am achitat eu integral cu intarziere.

in luna aprilie 2011, s-a obtinut incuviintarea de la judecatorie. somatia a fost emisa in nov 2011 (dupa vreo 7luni de la obtinerea incuviintarii). nu am avut cunostinta despre aceasta somatie deoarece a fost facuta la vechiul domiciliu, desi creditorul stia despre adresa unde locuiesc defapt ( am acest buletin din 2009, cu acest buletin am platit lunar ratele si au facut o copie la dosarul de credit la momentul respectiv). La contractul de credit am avut 2 giranti, iar creditorul a decis sa puna poprire doar pe salariul unui girant (astfel am aflat de executare ca m-a cautat omul sa imi ceara banii inapoi).
executorul mi-a spus ca este vorba despre suma de 1660lei pt creditor plus 475lei cheltuieli de executare ( mi se par cam mari aceste cheltuieli de executare, avand in vedere valoarea datoriei care urma sa o recupereze).
cei 16mil cu siguranta sunt mai mult penalizari de intarziere ca a trecut 2 ani de cand am achitat anticipat creditul( daca o fi ramas vreo ramasita care nu am achitat-o ... desi am platit conform calcului doamnei de la credite sa fie zero). daca ma anuntau in vreun fel imi achitam mai repede datoria si cu siguranta plateam jumate sau mai putin din cat vor sa execute acuma.

1. sunt in termenul de contestatie, avand in vedere ca somatia nu s-a facut la adresa mea?
2. daca da, poate fi constata perimata executarea silita in cadrul contestatiei?
3. se va ridica poprirea de la girant? executorul spune ca nu se poate decat daca creditorul o cere, nu eu ca debitor ...
4. considerati ca creanta este certa?
5. somatia prin care se solicita plata intr-o zi (art 411 c.pr.civ)se trimite doare debitorului sau si girantilor?
6. era datoria creditorului sa anunte ca avem restanta inainte sa inceapa alte masuri? era o suma mica cred, pe care o puteam plati imediat, dar care s-a dublat/triplat in astepetarea creditorului sa mai acumulez penalizari
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:36, 9 Februarie 2012
Angajati un avocat si formulati contestatie. Daca nu ati primit somatia la domiciliu sunteti in termen. Nu poate fi vorba de perimare intrucat creditorul a intrerupt prescriptia prin cererea de executare .Se va studia dosarul si se va verifica creanta .
datoria nu este prescrisa clar. dar ...

incuviintarea la executare de ce sa nu fie perimata? au trecut 7luni in care creditorul nu a efectuat nici un act de executare. asta nu inteleg.

e mai rentabil sa angajez un avocat sau sa platesc cei vreo 20mil pe care mi solicita la creditor. in situatia data prefer sa dau banii unui avocat decat acelui creditor, dar nu vreau sa platesc pe ambii. sunt foarte suparata ca am platit acel credit, dupa calculele ce mi le-au facut ei si au inchis contractul si acum ... ma trezesc ca a ramas ceva de platit. nu mi se pare corect
Daca somatia a fost comunicata la adresa cu care sunteti cunoscut in actele in baza carora a fost dispusa executarea silita ,.nu aveti temei legal sa invocati necomunicarea somatiei
In situatia in care pe parcursul judecatii cauzei ati inteles sa schimbati domiciliul,va revenea obligatia sa informati instanta de judecata despre adresa unde ati inteles sa va mutati
Art. 389 alin. 1 Cod procedura civila precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire , executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”
In lipsa probelor de la dosarul de executare silita nu aveti cum sa va pronuntati in cunostiinta de cauza de eventualele cereri ale creditorului de mentinere a cererii de executare silita pe rolul activ al BEJ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanțe prin executor judecătoresc de la girant. florea_ctin florea_ctin Bună ziua. Va adresez o întrebare legat de situația în care se află un coleg de muncă. Undeva prin anul 2004 un fost coleg S.O. a făcut un împrumut ... (vezi toată discuția)
Executare silita. irevecobila. se mai poate prescrie demyco79 demyco79 Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit florin27 florin27 hello Vreau sa va relatez problema mea cat mai amanutit, in decembrie 2005 am luat un credit de consum (cumparat produse electronice de la magazin) cu ... (vezi toată discuția)