avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Teapa pe internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Teapa pe internet

Buna seara tuturor!
Am comandat si eu doua lasere cu putere de 500MW de la o persoana pe messenger. Am primit comanda, dar puterea lor nu este de 500MW ci de 5MW. Eu am dat 90 de lei pe aceste lasere, pretul normal este de 40 de lei pentru doua lasere de 5MW.
Pot face o plangere undeva? Imi pot recupera banii in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 10:07, 11 Februarie 2012
cel mai bine ar fi sa luati legatura cu acesta si sa-i solicitati restituirea banilor sau inlocuirea laserelor cu altele de genul celor pentru care ati facut comanda.In cazul in care nu va va restitui banii sau inlocuirea produselor,evident il puteti actiona in judecata .
Unde as putea face plangere?
Aveti contract sau factura ptr bunurile cumparate?

Daca nu, sansele o sa fie mici.

Plangere ptr ce daca nu aveti vre-o dovada sau martori, daca aveti se schimba datele problemei, mergeti la OPC.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Flavius1984, utilizator
Si primesc banii inapoi daca fac plangere? Sau ce se intampla?
Sfaturi de sfaturi pe topicul acesta.
Nu vreau sa supar pe nimeni, vreau sa va rog frumos sa dati sfaturi potrivite pagubei - aprox. 40 de lei, zice utilizatorul - si circumstantelor: nu poate fi considerata comanda , atata timp cat le-a cumparat de la cineva in urma unei discutii pe messenger.

ombladon112, la Protectia consumatorului merg persoanele fizice care au probleme cu produsele aflate in perioada de garantie cumparate de la firme. Nu e cazul la dvs.
La politie merg sa faca plangeri persoanele care au fost inselate, acolo sa zic ca ati putea depune o plangere care nu pot eu sa apreciez cat de mult ar fi luata in considerare, tinand cont de faptul ca habar n-am cum ati putea dovedi ca ati primit altceva decat ati platit.

Sfatul care se potriveste, in opinia mea, este acela de a insista pentru restituirea banilor.

Alte discuții în legătură

Reclamatie - produs comandat pe facebook, platit si nelivrat CristinaGir CristinaGir Buna ziua, cui m-as putea adresa? Am dat o comanda pe facebook la o persoana care facea produse handmade si am achitat prin banca. Produsul insa nu mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Produse comandate telefonic/messenger, platite si nelivrate pandorapearl pandorapearl Buna ziua, Scriu in numele prietenului meu. El a comandat telefonic si partial prin Facebook messenger produse alimentare (carnati, mezeluri) dar si bauturi ... (vezi toată discuția)
Returnare produse comert online knight_ess knight_ess Am achizitionat o pereche de pantofi sport de la un comerciant de pe internet (nu de pe un site, cu formular de comanda si contract, ci dupa o discutie pe ... (vezi toată discuția)