avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie - produs comandat pe Facebook, platit si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie - produs comandat pe Facebook, platit si nelivrat

Buna ziua, cui m-as putea adresa? Am dat o comanda pe facebook la o persoana care facea produse handmade si am achitat prin banca. Produsul insa nu mi-a fost livrat si vreau sa fac o plangere. Multumesc.
Notificați vânzătorul comunicând că, în caz de nepredare a bunului sau în caz de nerestituire a banilor, veți sesiza autoritățile privitor la faptă și puteți sesiza și protecția consumatorilor.
A fost convenit termen ferm pentru predare produs ?
Aveti dovada ca producatorul nu s-a achitat de obligatia asumata?
adisan a scris:

și puteți sesiza și protecția consumatorilor.

Poate, dar ii vor spune ca nu e de competenta lor daca vanzatorul e o persoana fizica - asa pare.
Daca din discutiile de pe Facebook reiese ca i-ati facut o comanda listati-le, atasati si OP-ul cum ati fost sfatuita deja si mergeti la politie.
Subiectul dvs. va fi mutat la Drept penal, poate primiti mai multe sfaturi.
Dacă vânzătorul este persoană fizică nu este de competența protecției consumatorului, așa cum a spus Ares. Însă, înclin să cred că nu este vorba despre o persoană fizică. Oricum, mențiunea lui Ares este binevenită. Rămâne să fim lămuriți de utilizator asupra acestui aspect.
buna ziua! adresati-va Politiei, nu O.P.C.-ului! am mai auzit de cazuri de astea pe site-uri de vanzare/cumparare care s-au rezolvat la Politie!

Alte discuții în legătură

Curiozitate buna, am si eu o intrebare: in urma cumpararii unui ... puffitz puffitz Curiozitate Buna, am si eu o intrebare: in urma cumpararii unui produs de la o persoana de pe facebook si a neplatii unui retur, sa zicem ca ma razgandesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi consumator profesie liberala ElenaAilincai ElenaAilincai Buna ziua. Am o problema destul de mare (in jur de 5000 RON). Am facut comanda de un laptop la un magazin online, si cand mi-a sosit coletul am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Conflict persoana juridica livrare neconforma DaniSalas DaniSalas Buna ziua, Societatea mea a comandat via internet un produs, dupa ce am efectuat plata integrala si am constatat ca produsul livrat nu este cel comandat, ... (vezi toată discuția)