avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Curiozitate Buna, am si eu o intrebare: in urma ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Curiozitate Buna, am si eu o intrebare: in urma cumpararii unui ...

Curiozitate

Buna, am si eu o intrebare: in urma cumpararii unui produs de la o persoana de pe facebook si a neplatii unui retur, sa zicem ca ma razgandesc cu privire la produs, sunt obligata la plata returnarii obiectului catre vanzator?
Daca as fi, imi puteti indica un cadrul legal, unde sa pot citi asta si sa ma informez ptr viitor?
De specificat ar fi ca acea persoana fizica, nu are un magazin onlime, nu este persoana fizica autorizata sau nu are nici o alta "autoritate", efectiv vinde pietre, sa dam acest exemplu
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:40, 20 Decembrie 2021
in cazul acestui exemplu, vanzatorul are libertatea de a nu accepta returul.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica ati comandat si nu ati platit/ nu l-ati ridicat sau ati platit produsul si vreti sa il dati retur?
Fiind vb de 2 persoane fizice, nu aveti legatura cu legea comertului sau cu protecția consumatorului.
Daca ati comandat si nu l-ați ridicat, ati produs un prejudicii pe care trebuie sa il reparati, nu vreti sa faceti asta, teoretic ba poate da in judecata, practic, nu se va complica.
Daca produsul corespunde ,dar v-ati sucit, desi e platit, returul il faceti tot pe banii dvs.
Daca predusul nu corespunde, toata cheltuiala ar trebui sa apartina vanzatorului.
Im caz ca nu se intelege asta, il dati in judecata.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi data in judecata ca nu ridic un colet? ancadaniela75 ancadaniela75 Buna seara, de curand am comandat de la cineva (cred ca persoana fizica) de pe net niste produse, iar intre timp m-am razgandit si i-am spus ca nu voi ridica ... (vezi toată discuția)
In ce conditi nu se poate returna un produs nou myagh86 myagh86 Buna seara. Doresc sa cumpar o piesa noua pentru masina, am fost la mai multe magazine de piese auto, vanzatori de acolo au spus ca piesa de care am eu nevoie ... (vezi toată discuția)
Refuz primire retur produs cumparat online Monica H. Monica H. Buna ziua. Speta mea e cam asa: Am comandat un articol vestimentar online. Produsul nu corespundea. Am facut retur. Magazinulonline refuza primirea ... (vezi toată discuția)