Buna, am si eu o intrebare: in urma cumpararii unui produs de la o persoana de pe facebook si a neplatii unui retur, sa zicem ca ma razgandesc cu privire la produs, sunt obligata la plata returnarii obiectului catre vanzator?
Daca as fi, imi puteti indica un cadrul legal, unde sa pot citi asta si sa ma informez ptr viitor?
De specificat ar fi ca acea persoana fizica, nu are un magazin onlime, nu este persoana fizica autorizata sau nu are nici o alta "autoritate", efectiv vinde pietre, sa dam acest exemplu
Multumesc :)
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Adica ati comandat si nu ati platit/ nu l-ati ridicat sau ati platit produsul si vreti sa il dati retur?
Fiind vb de 2 persoane fizice, nu aveti legatura cu legea comertului sau cu protecția consumatorului.
Daca ati comandat si nu l-ați ridicat, ati produs un prejudicii pe care trebuie sa il reparati, nu vreti sa faceti asta, teoretic ba poate da in judecata, practic, nu se va complica.
Daca produsul corespunde ,dar v-ati sucit, desi e platit, returul il faceti tot pe banii dvs.
Daca predusul nu corespunde, toata cheltuiala ar trebui sa apartina vanzatorului.
Im caz ca nu se intelege asta, il dati in judecata.