avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturi consumator profesie liberala
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturi consumator profesie liberala

Buna ziua. Am o problema destul de mare (in jur de 5000 RON). Am facut comanda de un laptop la un magazin online, si cand mi-a sosit coletul am constatat ca are anumite defecte de fabricatie si functionalitate. Am vrut sa returnez produsul, insa am fost refuzata spunandu-mi reprezentantul societatii de la care am cumparat ca nu pot returna acest produs pentru ca acest drept il au doar persoanele fizice, eu fiind traducator si interpret, si laptopul cumparat pe CUI.
Chiar nu exista nici o lege care sa ne protejeze de asemenea lucruri? Daca aia imi trimiteau pietre in cutie in loc de laptop, ce faceam in cazul asta? Bineinteles ca nu am reusit sa ajung la intelegere amiabila cu ei, raspunsul lor fiind: produsele nu se pot returna decat de persoanele fizice. Trebuie sa existe o lege care sa vina in sprijinul meu, doar ca am tot cautat si nu am gasit. De aceea va cer ajutorul in aceasta problema. va multumesc!
Am uitat sa mentionez ca nu am semnat niciun contract cu ei. Totul s-a facut online, mi-au trimis o factura proforma pe care am achitat-o si mi-au livrat produsul.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
ElenaAilincai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 08:50, 16 August 2014
PFA-urile nu sunt asimilate consumatorilor - in intelesul legislatiei pentru protectia consumatorilor. In consecinta, se considera ca nu beneficiati de dreptul de retragere si de returnare a produsului, asa cum ar fi beneficiat o persoana fizica.

Chiar daca comanda s-a facut online, trebui sa existe un document pe website - Termeni si Conditii. Acela ar trebui sa fie contractul dvs. cu vanzatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectie firma mihailnegoita mihailnegoita Buna ziua. In primul rand, imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Am cumparat recent un laptop pe firma. Laptopul se afla actualmente in service-ul ... (vezi toată discuția)
Produs zgariat cumparat online Srb Srb A fost cumparat un laptop online, de nou.Dar dupa ce a fost scos din cutie, produsul avea o zgarietura. Putem returna acest produs in cele 14 zile ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru pagubă după o achiziție online. o putem face la poliție sau trebuie să apelăm la un avocat? Adriana I Adriana I Buna ziua, in data de 15.07.2018 (factura este din data de 17.07.2018) am facut o comanda de un frigider Arctic AF54250+ pe site-ul cel.ro. Am trecut ca ... (vezi toată discuția)