avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata primei pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata primei pensii

Buna seara,
Un sfat va rog in legatura cu o situatie - sotul are decizie de pensionare - invaliditate grad 3 - decizie eliberata de CTP [Editat] in data de 31.10.2011- decizie in care este specificat si termenul de revizuire -23.10.2012 - problema este ca nici pana la aceasta data 09.02.2012 nu a ridicat nici-o pensie si sunt mai bine de trei luni.Nu exista nici-un termen legal care ar trebui respectat?
Cei de la CTP [Editat] (am solicitat informatii la ghiseu) au mentionat ca totul depinde de ITM [Editat] , este corect?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:54, 14 Februarie 2012
Din pacate nu exista un termen prevazut de legea pentru plata primei pensii si a diferentelor. Teoretic aceasta se face in luna urmatoare emiterii deciziei, in functie de CNPP. Pensiile sunt platite centralizat, de catre Casa Nationala de Pensii Publice. In aceasta chestiune casele teritoriale de pensii sunt doar intermediari. ITM-ul nu are legatura cu plata pensiilor. Sotul trebuie sa se duca la Serviciul/Directia Plati beneficii si sa se inscrie in audienta la directorul casei de pensii. Insa raspunsul pe care il va primi este acesta: "deciziile de pensie se platesc atunci cand trimite CNPP bani".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate-gresala la calcularea pensiei ancamargineanu ancamargineanu Am formulat o cerere sa mi se trimita formatul si continutul buletinului de calcul al punctajului mediu anual, rezultat in urma evaluarii in vederea ... (vezi toată discuția)
Revizuire la pensia de invaliditate barnos barnos barbat pensionar de invaliditate gradul3 din 2010, la acea data avea un stagiu de cotizare de 32 de ani(incomplet - fiindu-i necesari 35 de ani); pana in ... (vezi toată discuția)
Plata primei pensii de urmas si comunicarea deciziei leusan leusan bunica meaa depus pe 20 ianuarie dosarul pentru pensie de urmas dupa bunicul(decedat in ianuarie ).Cand ar trebui legal sa primeasca prima decizia si pensia? (vezi toată discuția)