avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicarea talonului in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicarea talonului in strainatate

Am si eu unele nelamuriri cu privire la contraventiile savarsite in straintatate. In luna decembrie 2011, cand ma intorceam din Germania in Romania, la granita cu Ungaria, mi-a fost ridicat talonul autoturismului deoarece verificarea tehnica a acestuia era expirata. Mi-a fost inmanat un document din care rezulta faptul ca mi-a fost ridicat talonul dar fara nicio mentiune privitoare la restituire (cand imi va fi restituit, de unde se poate ridica) comunicandu-mi-se, totodata, de catre agentul de frontiera ca talonul va fi trimis autoritatilor romane (mai exact la politie) in termen de 30 de zile. Acest incident, despre care v-am relatat anterior, a avut loc in data de 17 decembrie 2011 iar pana in momentul de fata, talonul nu mi-a fost restituit si in evidentele politiei romane nu apare ca ar fi fost ridicat.

In data de 03.02.2012 am primit, la domiciliu, o scrisoare recomandata in care se afla o hotarare data de o instanta din Ungaria prin care mi s-a aplicat o amenda plus cheltuieli de judecata. Nici in aceasta hotarare nu este mentionat nimic referitor la restituirea talonului, termenul in care va fi restituit si de unde poate fi ridicat. Daca ati avut vreo problema asemanatoare v-as ruga sa-mi spuneti si mie cum ati rezolvat problema, cum ati intrat in posesia documentului ridicat si in ce termen?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:48, 9 Februarie 2012
Faceti o adresa la Politia d e frontiera unde vi s-a ridicat talonul de preferat in limba maghiara ,dar cititi cu atentie si hotararea judecatoreasca.Posibil sa va remita talonul dupa ce platiti amenda si cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat - intrarea in tara narcyssycran narcyssycran daca am buletinul expirat de cateva zile,la intrarea in tara v-a trebui sa platesc amenda,cat costa aceasta amenda?dar vamesii maghiari imi fac si ei amenda ... (vezi toată discuția)
Itp expirat lory98 lory98 AM AVUT ITP EXPIRAT DE NUMAI 1 ZI,FIIND IN CURSA SI CU AJUTORUL RESTRICTIILOR DE CIRCULATIE EUROPENE(PT CAMOIANE) AM DEPASIT DATA VERIFICARII(SAMBATA ERA ... (vezi toată discuția)
Procedură judecare cu străini pentru o cauză închipuită zen0 zen0 Sunt victima unei situații pe care eu o cataloghez drept înșelăciune. Despre ce este vorba: - locuiesc la graniță cu Ungaria. În anul 2014 un ... (vezi toată discuția)