cum procedez daca unei salariate i s-a intocmit act aditional de suspendare al cim la cerere pt .concediu de ingrijire copil,dar neavand stagiul de cotizare anterior nasterii copilului (de 12 luni) dupa ce s-a dus sa-si depuna dosarul ,nu i s-a aprobat indemnizatia de concediu.Acum practiv la firma are cim suspendat....
ba da ,dar femeia avea 9 luni stagiu si a sustinut ca o sa-i aprobe dosarul (au mai fost cazuri de genul acesta cand li s-a aprobat dosarul si au beneficiat de indemnizatie cu 10 luni si jumatate stagiu de cotizare.Problema mea este ca angajata nu se mai prezinta la societate...deci nu am cerere de revenire ...ii desfac disciplinar (cu procedura cercetarii discipl.)?
1. Salariata trebuia sa se intereseze, inainte de de a face cererea de suspendare a CIM, daca are dreptul de a primi indemnizatie pentru CCC.
2. Faptul fiind consumat, salariata vine la serviciu, face cerere de incetare a suspendarii CIM si isi reia lucrul.
3. Fiind un caz mai special, incercati sa luati legatura cu ea sa vedeti de ce nu mai vine. Daca va confirma ca nu mai vrea sa vina, spuneti-i ca va fi concediata disciplinar (cu respectarea procedurii cerute de Codul muncii). Poate o convingeti, totusi sa vina, sa faca cerere de incetare a suspendarii CIM si apoi o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
tocmai ca femeia s-a interesat si a primit raspuns de la cei de la Admin.Social-comunitara, ca ei sunt cei care decid daca beneficiaza sau nu, si i s-a dat exemplu concret de persoana care a avut lipsa de stagiu de cotizare 3 luni si totusi a beneficiat de indemnizatie...
Atunci, aplicati pct. 2 si 3 din raspunsul meu de mai sus!
Alte discuții în legătură
Cic
orca
Am o situatie mai delicata si as vrea un sfat. In conditiile in care am o angajata care are un stagiu de cotizare de 10 luni si 28 de zile, deci fara stagiu ... (vezi toată discuția)