avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de relatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de relatie

spuneti-mi va rog ,daca am primit o nota de relatie dupa 6 luni de la savarsirea faptei mai este valabil???nu s-a prescris???fapta s-a petrecut in data de 04.08.2011 iar eu am primit nota de relatie in data de 09.02.2012
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 10 Februarie 2012
Ce intelegeti prin nota de relatie?
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Din punctul de vedere al naturii juridice, termenul de 30 de zile este un termen de prescripţie, fiind susceptibil de întrerupere şi suspendare. Însă, termenul de 6 luni este un termen de decadere.

Emiterea deciziei de sanctionare dupa expirarea acestor termene , poate duce la nulitatea absoluta a deciziei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara larisarazvan larisarazvan buna ziua In cazul unui salariat care a savarsit mai multe abateri in perioada martie 2011, pot sa ma prevalez de dispozitiile Lg 40/2011(avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Decizie sanctiune disciplinara ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, In cata timp trebuie instiintat angajatul asupra deciziei de sanctiune disciplinara? Caz concret fapta s-a descoperit pe 1, cercetarea s-a ... (vezi toată discuția)
Dispozitie data peste termenul legal emilpop22 emilpop22 Este legală o dispoziţie data în afara termenului prevăzut de lege? Care este baza legală care o consideră nulă? (vezi toată discuția)