avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie sanctiune disciplinara

Buna ziua,

In cata timp trebuie instiintat angajatul asupra deciziei de sanctiune disciplinara?
Caz concret fapta s-a descoperit pe 1, cercetarea s-a efectuat pe 7 ale lunii.
Stiu ca exista un termen de 30 zile pentru comunicare. Daca se depaseste acest termen se mai poate da decizia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 18 Iulie 2010
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.

Sub aspectul naturii juridice, termenul de 30 de zile este de prescripţie, iar termenul de 6 luni este de decădere.
Multumesc. Asta inseamna ca daca nu este emisa decizia pana pe 7 in cazul meu, nu se mai emite deloc. Am inteles eu bine?
Angajatorul poate dispune aplicarea sancţiunii disciplinare pana pe data de 31 iulie 2010.
ok, am inteles. 30 zile de la 1 ale lunii.
Multumesc!
Dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara magyari magyari In ce termen de la data savarsirii faptei poate angajatorul dispune o cercetare disciplinara in vederea sanctionarii angajatului ? Adica, exista un termen dupa ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)