avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie sanctiune disciplinara

Buna ziua,

In cata timp trebuie instiintat angajatul asupra deciziei de sanctiune disciplinara?
Caz concret fapta s-a descoperit pe 1, cercetarea s-a efectuat pe 7 ale lunii.
Stiu ca exista un termen de 30 zile pentru comunicare. Daca se depaseste acest termen se mai poate da decizia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 18 Iulie 2010
Eu am inteles ca nu te mai poate cerceta daca au trecut 6 luni de la data savarsirii abaterii, insa dupa cercetare trebuie sa-ti dea decizia in termen de 30 zile.
Corect in ceea ce priveste efectuarea cercetarii dupa trecerea unui termen de 6 luni ... decizia se emite in termen de 30 de zile de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara magyari magyari In ce termen de la data savarsirii faptei poate angajatorul dispune o cercetare disciplinara in vederea sanctionarii angajatului ? Adica, exista un termen dupa ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)