avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe veniturile salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe veniturile salariale

Buna seara! Astazi am avut nevoie de o fisa fiscala privind impozitul pe veniturile salariale pe 2010 pentru un credit.
Problema este ca pe fisa este scris ca venitul brut realizat este de 180 de lei lunar, iar eu am muncit cu norma intreaga uneori si peste 200 de ore lunar iar salariul pe care il luam era in functie de cate ore lucram,(ca agent de paza) niciodata sub 550 de lei, iar pe contractul de munca era scris ca am salariul de 640 de lei+sporuri. Nu mai pun la socoteala ca nu plateau sporul de noapte desi numai noaptea am lucrat 3 ani si jumatate.
Intrebarile mele sunt:
Influenteaza veniturile de pe fisa fiscala creditul bancar?
Trebuie neaparat sa ma lupt in instanta ca sa imi recuperez acel prejudiciu (desi in principiu e un prejudiciu adus statului). Problema sunt in continuare banii si nu as avea de unde sa platesc un avocat. Statul nu se implica sa recupereze acei bani??? Ce ma sfatuiti sa fac? #-o

Cel mai recent răspuns: RCmake , utilizator 12:17, 10 Februarie 2012
Venitul brut care se trece in fisa fiscala nu e acelasi lucru cu salariul brut pe care l-ati avut luna de luna. Ce vedeti acolo, venit brut, s-a obtinut dupa ce din salariul brut au fost scazute contributiile la pensie, sanatate si somaj pe care trebuie sa le suporte angajatul.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Cu alte cuvinte spuneti ca salariul brut de pe fisa fiscala este de fapt salariul net realizat? Oricum as gandi , oricate impozite ar fi si oricat de mari ar fi, nu are cum sa se ajunga la 180 de lei. S-a mirat si doamna de la finante cand a vazut acele sume...

Si cu tot respectul dar am mai urmarit cateva posturi pe forum, iar un raspuns la o problema suna cam asa:
"Daca nu realizati un venit anual de minim 4 salarii medii pe economie, nu sunteti obligat sa platiti contributia de asigurari sociale.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... "
Pe mine aici ma duce gandul la problema mea...
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
RCmake, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordante salariale g30rg3 g30rg3 Buna ziua, in urma cu doua saptamani am incercat sa obtin un imprumut de la banca dar cand mi s-au cerut documentele m-am lovit de o problema. In fisa fiscala ... (vezi toată discuția)
Mod completare fise fiscale ncris78 ncris78 Buna ziua, As vrea sa stiu daca la fisele fiscale pe 2009, la rubrica venit brut, trebuie trecut salarul brut realizat, adica cel inscris in cartea de munca? (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)