avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radierea unei promisiuni de vanzare inscrisa in Cartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radierea unei promisiuni de vanzare inscrisa in Cartea Funciara

Buna seara,
Doresc sa radiez o PROMISIUNE DE VANZARE inscrisa in CF in 2009 pentru o tranzactie care nu s-a mai realizat.Cumparatorul disparut de la adresa.
Inainte de a deschide actiune judecatoreasca ma intereseaza costurile unui asemenea demers in conditiile in care valoarea antecontractului era de 560.000 eur
Va multumesc,.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 12:12, 10 Februarie 2012
Valoarea taxei de timbru nu este foarte mare .Trebuie sa faceti inainte alte demersuri si apoi sa va adresati instantei de judecata.Sunt niste bani de investit dar cred ca mai bine discutati cu un avocat ,fiecare isi apreciaza munca in felul lui.
Ar trebui sa cereti un extras de informare de la cartea Funciara. Cred ca notarea s-a facut doar pentru 3 luni. In mod sigur, pe extras nu mai figureaza inscrisa nici o sarcina.
chiar daca a expriat termenul pentru perfectarea contractului, acum il citati pe promitent-cumparator prin executor pentru a se prezenta in data de XX, ora XX, la sediul biroului notarial XX pentru a perfecta contractul de v-c ... in data stabilita va prezentati la biroul notarial respectiv si cereti sa va dea o incheiere de certificare care sa ateste faptul ca in urma citatiei dvs v-ati prezentat la biroul notarial pentru perfectarea actelor iar promitent-cumparatorul nu a aparut. pe baza acelei incheieri de certificare, 60 lei + cerere, OCPI-ul va radia promisiunea de vanzare

(bineinteles, il informati si pe notarul public inainte de a apela la executor, pentru a stabili de comun acord data)
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Mihail Zaharia-Ciorcila, Notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans achizitie locuinta nea_pandele nea_pandele Am dat avans la un apartament in octombrie si trebuia sa ma pot muta la 1 martie.(sau daca nu sa primesc avansul inapoi in 30 de zile+daune interese daca nu ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare anamariasoare anamariasoare cumparatorul nu a respectat promisiunea de vanzare cumparare a unui imobil(eu fiind vanzatorul),l-am lasat sa stea de fapt in locuinta predandu-i cheia la data ... (vezi toată discuția)