avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Interdictie Turcia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Interdictie Turcia

Buna seara,
Am depasit perioada legala de sedere pe teritoriul Turciei cu 100 zile, am venit in Romania pe data de 18.12.2011 si la aeroport am primit o amenda, care nu am platit-o pe loc, deoarece nu am avut fonduri suficiente si mi s-a comunicat ca imi trebuie viza de munca pentru a ma intoarce,

Am aplicat pentru aceasta viza de munca si astazi 09.02.2012 am aflat ca am fost respinsa pe motiv ca nu este necesara angajarea unui cetatean strain pe postul respectiv si totodata ofiterul de la Ambasada Turciei la Bucuresti m-a informat ca apar cu interdictie pe o perioada de 5 ani!!!

Nu mi-au spus acest lucru cand am iesit din tara evident,

Va rog din suflet sa imi comunicati in ce conditii se poate ridica aceasta interdictie si daca poate cineva sa ma reprezinte si sa plateasca acea amenda la aeroport la ei, este o situatie pe atat de disperata pe cat am si nunta in cateva luni si eu nu am avut intentii gresite de sedere, imi doresc sa imi intemeiez o familie in Turcia si sa ma stabilesc astfel acolo,

Va multumesc mult, orice informatie imi va fi de mare ajutor!
Cel mai recent răspuns: e_urgenta , utilizator 22:38, 27 Mai 2012
Am fost personal, mi-au zis ei bine prin viza de casatorie...mda, deci m-au lamurit, astept alte alternative. Multumesc!
In opinia mea, faptul ca nu ati platit atunci acea amenda v-a atras o sanctiune asa de mare.
Banuiesc ca ati platit-o ulterior, ati dus chitanta / dovada ca ati platit-o cand ati fost la ambasada?
Amenda in valoare de 570 lire poate fi platita decat persoana in cauza si anume eu, numai la intrare in Turcia. Fiind in situatia asta, am incercat sa aflu cum pot eu sa o platesc fiind in Romania si neexistand posibilitatea de a fi reprezentata de catre alta persoana iar cei de la Ambasada mi-au comunicat ca dansii nu incaseaza bani pentru amenzi.

Am sunat la Ambasada si am intrebat daca pot merge pana la granita cu Turcia si sa imi platesc aceasta amenda ca apoi sa ma intorc inapoi in Romania.

Domnul Consul mi-a raspuns cum ca nu este absolut nici o problema si ca pot merge, eu in speranta sa nu fiu interpretata gresit prin acest gest.

Alta solutie de a imi plati amenda...nu am iar faptul ca am interdictie mi s-a spus tot de la Ambasada insa nu stiu cum as putea verifica din nou acest fapt.

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
situatieurgenta, utilizator
Nu cunosc amanunte despre sistemul fiscal din Turcia, insa mi se pare greu de crezut ca nu ati putea face plata de aici, prin transfer interbancar, si trebuie sa mergeti pana la granita lor ca sa platiti o amenda.

Daca nu accepta sa plateasca altcineva pentru dvs. (cred ca ati intrebat despre aceasta varianta) cred ca o solutie ar putea fi sa afle viitorul sot numarul de cont al institutiei care v-a amendat si sa platiti prin banca.
Sau ati putea trimite dvs. un mail acelei institutii in care sa le cereti numarul de cont, cred ca v-ar raspunde.
Daca ati luat in calcul aceste variante, ignorati ce am scris :)

Legat de ce ati spus mai sus, eu cred ca doar cu dovada platii puteti incepe din nou sa insistati pentru anulare.
In privinta verificarii informatiei date de la ambasada, cred ca faceti eforturi inutile: nu vad de ce v-ar minti in legatura cu durata interdictiei.
Va multumesc, singura modalitate este dupa cum spun dansii...sa platesc personal...aberand de-a dreptul din moment ce nu pot sa ma intorc sa platesc!

Am sa ma duc in vama la granita cu Turcia o platesc si ma intorc...

Va multumesc mult pentru intentie.

Alte discuții în legătură

Viza Leyla84 Leyla84 Buna ziua din data 23.05.2009 a fost prima mea intrare pe anul asta in Turcia am ramas timp de 60 de zile pina pe 21.07.2009 deoarece atit am avut viza pe ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere, pasaport expirat iulyana21 iulyana21 Sotul meu,cetatean turc,a obtinut in urma cu aproape 5 ani permisul de sedere pentru Romania ca membru de familie,iar acesta ii va expira in scurt timp.As ... (vezi toată discuția)
Expirarea permisului de sedere, casatorie cetatean american cu cetateanca romana MariaFoster MariaFoster Sunt casatorita cu un cetatean american. El a avut permis de sedere pentru Romania, dar i-a expirat. Chiar inainte sa expire am avut nunta, dar nu a fost timp, ... (vezi toată discuția)