avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... PRELUNGIRE CONTRACT telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

PRELUNGIRE CONTRACT telefonie mobila

Am incheiat un contract de abonament [EDITAT] in 2.4.2010, cu durata de 2 ani.

As dori sa stiu daca se poate prelungi contractul doar cu o luna.

Pe site-ul [EDITAT], se mentioneaza in contractul standard, ca daca nici una din parti nu o notifica pe cealalta cu 30 zile de intentie, contractul se prelungeste automat cu durata minima contractuala ( adica iar 2 ani ? X-()

multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 10:58, 11 Februarie 2012
Daca nu doriti sa ramaneti abonata, cu treizeci de zile inainte de expirarea perioadei contractuale pentru care ati semnat, sau oricand dupa, este suficient sa solicitati acest lucru la unul din magazinele firmei. Dupa cele treizeci de zile nu mai aveti nicio obligatie. Va recomand sa depuneti o cerere scrisa si sa solicitati un numar de inregistrare (chiar daca va vor spune ca este suficienta solicitarea verbala) :)
O zi buna!
MARLENUTA a scris:

Pe site-ul [EDITAT], se mentioneaza in contractul standard, ca daca nici una din parti nu o notifica pe cealalta cu 30 zile de intentie, contractul se prelungeste automat cu durata minima contractuala ( adica iar 2 ani ? X-()


Prelungirea automata (sau tacita) este aceea care nu implica acordul Dvs expres. Orice astfel de prelungire a contractului este / poate fi legitima doar pana in momentul in care Dvs notificati furnizorul de servicii ca renuntati la contract (denuntare unilaterala). In traducere - prelungirea automata a contractului se face pe o perioada nedeterminata.

Dupa incheierea perioadei minime contractuale puteti denunta oricand contractul, fara nici un fel de obligatii. In situatia care va intereseaza pe Dvs, faceti notificarea de denuntare unilaterala in scris, exact la data la care expira contractul. Veti beneficia de serviciu inca 30 de zile. Daca incercati sa ajungeti la o "intelegere" cu furnizorul de servicii pt. prelungirea cu doar 30 de zile, acesta va incerca sa va convinga de faptul ca prelungirea contractului se poate face doar pe 24 de luni. Este o minciuna. Sau, daca-mi permiteti un termen academic: e abureala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract servicii inainte de termen vlahone vlahone Buna ziua, Am un contract pe persoana fizica cu un furnizor de aprovizionare apa care are prevazuta durata contractuala de un an si este specificat ca nu ... (vezi toată discuția)
Prelungire tacita abonament orange gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am solicitat (telefonic la relatii cu clientii) rezilierea unui contract de abonament voce si trecerea numarului pe cartela preplatita. abanamentul este ... (vezi toată discuția)
Pot sa reziliez un contract tv inainte de termen fara a plati? Vladeu Vladeu Am incheiat acum 3 luni un contract pentru internet si televiziune la compania [editat]. Sunt multumit de abonamentul TV, dar vreau sa il reziliez ca sa imi ... (vezi toată discuția)