Buna ziua .
Sotul meu are permisul de conducere suspendat de cca 2 ani , cand lucra ca taximetrist . Pentru ca nici pana acum mu s-a solutionat dosarul , el nu s-a mai dus sa se intereseze de permis , mai ales ca noi nu avem masina . Acum doua luni , venind din afara orasului cu o prietena de familie , copilul acesteia era foarte agitat si ea l-a rugat pe sotul meu sa conduca pana in oras restul drumului - cca 60Km . Ghinionul a facut sa fim opriti de politie , i s-a facut dosar penal... Acum am primit o citatie pentru luna martie , la Judecatoria Racari, sotul meu fiind inculpat . Noi suntem oameni simpli , fara posibilitatea de a angaja un avocat , veniturile noastre lunare - avem si doi copii - fiind de 1400 lei . Va rugam sa ne indrumati , daca se poate , cum sa facem sa beneficieze de un avocat din oficiu , ce conditii trebuie indeplinite si unde sa ne adresam . Va multumim .
Veti primi avocat din oficiu fara sa cereti, infractiunea de conducere fara pemis se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 5 ani, astfel ca inculpatului i se desemneaza din oficiu avocat , daca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea comisa este de 5 ani .
Din ce am vazut eu ar trebui sa scrie pe citatie ceva de genul ca aveti dreptul sa angajati un aparator, daca nu faceti acest lucru, o sa primiti unul din oficiu.Cititi atent citatia si daca e asa sigur in sala veti gasi avocatul din oficiu.
In cazul in care inca nu i s-a desemnat un avocat din oficiu, dupa primul termen sigur i se va desemna unul. Conditiile pentru asistenta obligatorie sunt indeplinite adica pedeapsa este de 5 ani. Sa se prezinte la primul termen cu o atitudine sincera si sa arate ca regreta fapta si poate va scapa cu o pedeapsa mai usoara.
Toate cele bune!