avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat din oficiu- infractiune legata de codul rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat din oficiu- infractiune legata de codul rutier

Buna ziua .
Sotul meu are permisul de conducere suspendat de cca 2 ani , cand lucra ca taximetrist . Pentru ca nici pana acum mu s-a solutionat dosarul , el nu s-a mai dus sa se intereseze de permis , mai ales ca noi nu avem masina . Acum doua luni , venind din afara orasului cu o prietena de familie , copilul acesteia era foarte agitat si ea l-a rugat pe sotul meu sa conduca pana in oras restul drumului - cca 60Km . Ghinionul a facut sa fim opriti de politie , i s-a facut dosar penal... Acum am primit o citatie pentru luna martie , la Judecatoria Racari, sotul meu fiind inculpat . Noi suntem oameni simpli , fara posibilitatea de a angaja un avocat , veniturile noastre lunare - avem si doi copii - fiind de 1400 lei . Va rugam sa ne indrumati , daca se poate , cum sa facem sa beneficieze de un avocat din oficiu , ce conditii trebuie indeplinite si unde sa ne adresam . Va multumim .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:42, 10 Februarie 2012
Veti primi avocat din oficiu fara sa cereti, infractiunea de conducere fara pemis se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 5 ani, astfel ca inculpatului i se desemneaza din oficiu avocat , daca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea comisa este de 5 ani .
Multumesc pentru ajutor . O intrebare mai am - sotul se va duce la termen singur si i se va da un avocat pe loc / trebuie sa faca o cerere inainte ?
Puteti solicita in instanta , daca nu vi s-a desemnat deja unul.
Din ce am vazut eu ar trebui sa scrie pe citatie ceva de genul ca aveti dreptul sa angajati un aparator, daca nu faceti acest lucru, o sa primiti unul din oficiu.Cititi atent citatia si daca e asa sigur in sala veti gasi avocatul din oficiu.
In cazul in care inca nu i s-a desemnat un avocat din oficiu, dupa primul termen sigur i se va desemna unul. Conditiile pentru asistenta obligatorie sunt indeplinite adica pedeapsa este de 5 ani. Sa se prezinte la primul termen cu o atitudine sincera si sa arate ca regreta fapta si poate va scapa cu o pedeapsa mai usoara.
Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului rhadoo194 rhadoo194 În baza art. 396 alin.(1) ?i (2) C.proc.pen. rap. la art. 335 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul la ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa...!? alina2009 alina2009 Sotul meu avea permisul suspendat pt 30 zile...cu 3 zile inainte de a trece suspendarea a efectuat o manevra de intoarcere intr-o parcare, in urma acestei ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat boxer2002 boxer2002 Buna seara. In urma cu max 2 luni de zile am condus cu permisul suspendat si am fost prins de politie. Am mers la sectie, am dat declaratie, iar in urma cu 3 ... (vezi toată discuția)