va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoare problema:
parintii mei au o proprietate constand in teren si o construtie facuta din 1990 fara proiect si autoriziatie de constructie (constructie la care a platit impozitul aferent ).
ei vor sa o treaca pe numele meu din timp deoarece mai am 4 frati vitregi si parinitii nu vor ca acestia sa vina la mostenire acestei proprietati din motive temenice.
ce ma sfatuti sa fac terenul si constructia( care cum am mai spus nu are are autorizatie) sa fie trecute in proprietatea mea?
dar este vreo problema daca in contractul de vanzare-cumparare trec un pret mai mic decat cel real, ma afecteza cu ceva? ( adica in loc de 4 miliarde trec 500 milioanelei vechi , pentru a reduce costurile notariale).
va multumesc pentru raspuns !
Nu va ajuta cu nimic nici sa faceti vanzare, caci vanzarea catre descendenti e presupusa ca donatie... :D 845 Cod civil...
Da, un pret mai mic duce la anulabilitatea actului...
Chiar aveti de gand sa platiti acest pret, 50 000 de lei?
Cel mai indicat ar fi intai o uzucapiune pentru a bobandi proprietatea si dupa aceea sa poata dispune asupra acesteia pri orice mijloc juridic spre ex.vanzare cumparare
Nu stim daca e caz de uzucapiune, ca nu ne-a spus ca nu au titlu pe teren, doar ca nu au pe casa...
Asa ca, accesiune pare pana acum...
O fi si uzucapiune, daca n-o avea titlu pe teren...
Apoi cadastru etc... sunt multe de facut, dar scopul incheierii actului e unul ilicit, asa incat, daca doreste sa faca toate astea in urmarirea unui scop ilicit, cam degeaba...
Ce fel de actiune?
irbo
buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate.
este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)