avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contactele de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contactele de munca

cind un angajator semneaza contractul de 3 luni de zile trebuie sa il faca contract nedeterminat sau prin act aditional il prelungeste la 6,9 luni cum se va proceda se respecta legislatia muncii sau o incalca angajatorul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 10 Februarie 2012
Contractul de munca se incheie pe perioada nedeterminata (art.12 alin.1).
Prin derogare de la regula , angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile codului muncii, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
Exceptiile sunt cele de la art.83.

Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.

Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari (art.82 alin.3).
Prelungirile nu sunt limitate dar se va respecta termenul 36 de luni cat poate dura un contract de munca incheiat pe perioada determinata.

george15

Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata unui astfel de c.i.m. .... insa, potrivit dispozitiilor art.82 alin.3 C.mun., durata acestuia se poate prelungi prin acordul partilor in conditiile prevazute de arty.83 C.mun.
Legea nu prevede un numar maxim de prelungiri care se pot efectua inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim legala ? silvia99 silvia99 in cazul unui cim pe perioada determinata astfel: 12.11.2010-31.01.2011 28.02.2011-30.04.2011 30.04.2011-1.08.2011 1.08.2011-30.09.2011 SE mai poate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)