avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Donatie/Sponsorizare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Donatie/Sponsorizare PFA

Buna ziua,

Detin un PFA, iar ca scop publicitar m-am gandit sa ofer premii unui concurs organizat de o asociatie nonprofit(liga studenteasca). Produse vor fi din gama de produse comercializate de mine.

Avand in vedere ca este prima oara cand fac acest lucru va rog sa ma imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pentru putea realiza acest lucru. Am inteles ca prin donatie nu se obliga, persoana care primeste donatia nu este obligata sa realizeze si publicitatea.
In cazul in care realizez sponsorizare in produse nu trebuie sa am un an fiscal incheiat.Ok. Dar nu inteleg ce acte trebuie sa completez si cum pentru a identifica acea sponsorizare. Primesc factura de la asociatia pe care o sponsorizez si prin aceasta scad produsele din registrul de gestiune zilnic. In registrul de incasari si plati cum trec cei 5% din valoarea sponsorizarii?

Multumesc pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: ghita3001 , utilizator 13:13, 10 Februarie 2012
Trebuie sa aveti contract de sponsorizare cu respectivul ong sau contract de mecenat direct cu castigatorii respectivului concurs si pe care doriti sa-i rasplatiti. Nu e nevoie de factura. Banii ii puteti vira in cont bancar sau primiti chitanta de la respectivul ong.
Daca faceti sponsorizare in natura, veti incheia un proces verbal de predare primire bunuri conform contractului de sponsorizare pe care-l atasati. In procesul verbal detaliati denumirea, cantitatea si valoarea respectivelor bunuri, cu care va si scadeti din gestiune.
Informatii mai puteti citi si la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns. Este foarte clar.

Mai am doar o singura intrebare. Premiile ar fi:1.Produs;2 50% din valoarea unui produs;3 produs.

Care ar fi calea pentru a putea da cei 50% pentru produs. Am inteles ca trebuie sa merg la primarie sa depun ceva acte cum ca fac o reducere la un produs. Este adevarat? Nu se poate face altfel? Spre exemplu as putea oferi eu cei primi 50% in bani prin virament bancar ong, si mai apoi ong ar oferii cistigatorului. Problema e ca nu am nici o siguranta ca castigatorul va utiliza banii pentru achizitia produsului.

Dumneavoastra in acest caz nu va incadrati in conditiile de reduceri (soldari) pentru care sunteti obligat sa anuntati pe la primarie.
Daca nu vreti sa folositi contract de sponsorizare ci vreti sa acordati reduceri acelor persoane, pe factura intocmita clientului veti trece suma aferenta procentului prin care se diminueaza valoarea (discountul).
Trebuie sa existe o hotarare a administratorului in care se stabilesc clar regulile acelui concurs si faptul ca acei castigatori beneficiaza de acele procente de reducere la achizitia de produse.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Ok.

In concluzie:
PAS1: Contract de sponsorizare
PAS2: Proces verbal pentru premiul 1 si 3.
PAS3: Hotarire (a mea) in care declar premiile, reducerile si regulile concursului.
PAS4: Pentru permiul 2 ofer discount pe factura.

Sau

PAS1:Hotarire (a mea) in care declar premiile, reducerile si regulile concursului.
PAS2: Reducere pe facura de 100% a produsului pentru premiului 1;Reducere de 50% a produsului pe factura pentru premiul 2

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Sistem reducere pret magazin de imbracaminte. Kristina88 Kristina88 Buna seara, As dorii un raspuns pentru urmatoarele: Detin un magazin de imbracaminte second hand cu preturi fixe pentru toate produsele si as vrea sa schimb ... (vezi toată discuția)
Premiu concurs tradus in acte contabile ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca procedez corect in cazul urmator: Am organizat un mic concurs in care am oferit ca premiu unul dintre produsele ... (vezi toată discuția)