avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sistem reducere pret magazin de imbracaminte.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sistem reducere pret magazin de imbracaminte.

Buna seara,
As dorii un raspuns pentru urmatoarele: Detin un magazin de imbracaminte second hand cu preturi fixe pentru toate produsele si as vrea sa schimb putin sistemul de functionare pt a avea un rulaj mai mare si anume : o perioada sa am pret fix, dupa cateva zile reducere 30%, dupa 2 zile reducere 50 %, o zi 3 lei fiecare produs, o zi 2 lei fiecare produs si o zi 1 leu fiecare produs. Pana acum am mai avut reducere dar doar in perioada care este permisa in Ordonanta de Guvern nr 99/2000, din cate am citit eu nu se gaseste o asemenea varianta conforma cu legislatia si totusi cunosc un magazin care functioneza in felul acesta de cativa ani de zile si afiseaza un banner pe care se gaseste cuvantul 'reducere' saptamanal si din cate stiu proprietarul este absolvent al facultatii de Drept. Poate ma ajuta cineva..... Multumesc{
Cel mai recent răspuns: Kristina88 , utilizator 09:03, 7 August 2014
Buna seara,

O.G. nr. 99/2000 face referire la produsele noi si se refera la soldari de stocuri. Aceste soldari se fac in doua etape:
- periada 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv pentru produsele din categoria toamna-iarna
- perioada 1 august - 30 septembrie inclusiv pentru produsele din categoria primavara -vara.

Dumneavoastra nu desfasurati comert cu produse noi ci cu produse second hand ( aceasi regula ca si al Outlet) , iar procedura reducerilor este destul de simpla. La achizitie dvs nu cumparati marfa per bucata ci per balot,sac, kg, etc. drept urmare incadrati tot lotul de marfa ca fiind de categoria I, apoi pe parcurs o incadrati la categoria a II-a, a III-a, etc.
Atentie mare la documentele primare!
buna ziua,
daca va rog imi puteti da si un articol de lege din care sa rezulte ca doar produsele noi intra in categoria soldarilor, reducerilor etc si daca pot face reducerea in orice zi si orice perioada a unui an,as vrea sa fiu bine pregatita in cazul in care am un control:) in ceea ce priveste documentele primare stiu ca o sa fiu nevoita sa fac mai multe procese verbale de transformare si sa folosesc reducerea la casa de marcat. multumesc{
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
Kristina88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri de pret Patru Mariana Patru Mariana Am un SRL prin care vand imbracaminte second-hand .Initial pun un anume pret pe marfurile din raft dar, saptamanal doresc sa practic reduceri de pret pana vand ... (vezi toată discuția)
Procedura la reduceri de pret sammy44 sammy44 Activitatea pe care o desfasor presupune comert cu haine second hand. Le stabilesc un pret pe bucata desi le achizitionez la kg si dupa un timp fac reduceri. ... (vezi toată discuția)
Promotii magazin de confectii adicris adicris Buna ziua. As vrea sa aplic o reducere la produsele pe care le am in magazin de la 10% la 50%. Totodata as vrea sa afisez la vedere faptul ca aplic aceste ... (vezi toată discuția)