avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Buna ziua,
am o probelma.
Zilele acestea am primit o citatie in care mi se cere sa ma prezint la Politie in data de 15 Februarie 2012 pentru a da declaratii cu privire la fapta prev art.9 alin.1 legea 241/2005.Problema este ca eu sunt In Irlanda si nu am cum sa ajung in tara.Muncesc si nu am cum sa-mi i-au liber fara sa-mi pierd serviciul.Ce se intampla daca nu pot merge?
Va rog cine poate sa-mi dea un raspuns sau un sfat!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:20, 10 Februarie 2012
sunteti chemat pentru a da declaratie cu privire la o fapta de evaziune fiscala. probabil aveti o societate si anchetatorii considera ca ati savarsit una din faptele prevazute la art 9 din legea 241. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat care poate sa se duca in locul d vs la Politie , sa vada despre ce este vorba si sa arate ca sunteti plecat din tara la munca.
ar fi bine sa comunicati, cel putin telefonic, cu sectia de politie care va citat si sa va puneti de acord cand puteti ajunge sau cand puteti sa va trimiteti avocatul.
In cazul in care sunteti citat in calitate de faptuitor/invinuit/inculpat:
Daca nu mergeti, s-ar putea sa va treziti ca sunteti acuzat, judecat si condamnat intr-un dosar penal.
Cel mai simplu este sa colaborati cu organele de ancheta. Daca sunteti plecat si nu puteti ajunge repede in Romania, luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte si sa vada macar despre ce este vorba in dosar. Apoi o sa luati o decizie.

In cazul in care sunteti citat in calitate de martor: sunati acolo la politie si spuneti ca sunteti plecat din tara si ca nu reusiti sa ajungeti in tara foarte curand. Eventual puteti trimite si acte care sa confirme asta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Nedumerire si emotii andrei-iovu andrei-iovu sunt o persoana care nu a luat o amenda niciodata...si m-am trezit astazi cu o citatie de la politie cum ca sunt chemat la politie pt cercetare intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de faptuitor - explicatie, necesitate aparator, legalitate citare Gogas Gogas Am gasit in posta o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor, pe numele meu, in calitate de faptuitor in cauza privind \\"dosar penal\\" Mai multe ... (vezi toată discuția)