Am gasit in posta o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor, pe numele meu, in calitate de faptuitor in cauza privind "dosar penal"
Mai multe detalii nu se dau decat urmatoarele adaugari:
in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de art.198 C.pr.pen; potrivit art 176 alin.1 lit e C.pr.pen aveti dreptuil la un aparator cu care sa ma prezint la termenul fixat;
asistenta juridica este obligatorie in situatiile prev. de art.171 alin.2 si 3 C.pr.pen., iar in cazul in care nu imi aleg un aparator cu care sa ma prezint la termenul fixat, mi se va desemna un aparator din oficiu.
Sa inteleg ca mi s-a deschis dosar penal, desi nu am habar in ce privinta.
Din ce am citit pe net Art. 171 se refera la Asistenţa invinuitului sau a inculpatului, dar eu din ce inteleg din citatie sunt "faptuitor" si ce am citit pe aici "faptuitor" nu este acelasi lucru cu invinuit sau inculpat
Au voie sa o lase in posta? Posta mea nici nu se inchide, poate "nu am primit-o"
Exista o plangere pe numele dvs. Cand se incepe urmarirea penala se va folosi "invinuit".In caz case ajunge in instanta, denumirea va fi schimbata in "inculpat".
Este in interesul dvs sa mergeti sa vedeti despre ce e vorba, aveti dreptul sa nu declarati nimic, daca aveti posibilitatea mergeti insotit de un avocat.
Da, este indicat sa mergeti sa va informati daca stiti ca sunteti nevinovat.
Va vor spune despre ce este vorba mai inainte de audiere.
Daca nu va prezentati vor veni sa va ia de acasa.
Ar fi bine sa aveti si un avocat care sa vina acolo cand va vor lua de acasa.
TREBUIE SA DAI TELEFON LA CIRCA DE POLITIE CARE TI-A TRIMIS-O SI SA VORBESTI CU OFITERUL SAU CUM SE CHIAMA ACUM POLITISTII CARE SE OCUPA DE DOSAR SI IL INTREBI PENTRU CE FAPTA ESTI POTENTIAL FAPTUITOR CA SA STII CE VORBESTI CU AVOCATUL PANA AJUNGI ACOLO LA INTALNIRE.DE REGULA CEI DE LA BENZINARII FAC ASTFEL DE PLANGERI PENALE PENTRU CEI CE PUN BENZINA SI UITA SA PLATEASCA SAU S-AR PUTEA SA NU FI TU PERSOANA IN CAUZA POATE AI DAT MASINA LA CINEVA SI TI-A FACUT POCINOGUL SAU PUR SI SIMPLU NU AI FACUT NIMIC SI DACA A FOST NOAPTE VANZATORUL NU A VAZUT BINE NUMARUL SI POLITISTII INCEARCA SA FACA DIN NUMARUL DECLARAT DE EL COMBINATE LUATE DE CATE K ORI SI ESTI PE APROAPE CU NUMARUL MASINII. AM INTELES CA ADEVARATII INFRACTORI VOPSESC CU NEGRU NUMARUL MASINII SI IL TRANSFORMA CUM VOR EI .DACA PENTRU FAPTA ASTA TE CAUTA DUPA CE LE SPUI CA NU ESTI TU PERSOANA CARE A SAVARSIT FURTUL LE CERI SA VEZI FILMAREA DE PE CAMERA VIDEO CA SA SE VADA CINE ERA LA VOLAN. DACA ALTA ESTE FAPTA ORICUM E BINE DE STIUT DE EA PANA AJUNGI ACOLO. NU TREBUIE SA FI TIMORAT DEOARECE VOR IONCERCA SA TE DETERMINE SA RECUNOSTI CHI:oops:AR DACA NU AI FACUT NIMIC CA SA INCHIDA DOSARUL SI SA PLATESTI CE NU AU PLATIT ALTII.
Interventie moderator: Va rog sa scrieti cu litere mici, scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare .Multumesc.